Esittelyssä Ilkka Geitlin

10.09.2013

Ilkka Geitlin toimii lakimiehenä Telassa. Hän tuli taloon huhtikuussa 2012.

Kuva: Ilkka Geitlin

Millainen on työhistoriasi?

Aloitin yrityskauppaosastolla asianajotoimisto Roschierilla tammikuussa 2007. Työskentelin avustavana lakimiehenä sijoitus- ja liikejuridiikan parissa lähes kaksi vuotta. Tästä työstä siirryin lakimieheksi Tapiolaan keskittyen kiinteistö-ja kiinteistöpääomarahastosijoituksiin sekä muuhun sijoitus-, vero- ja vakavaraisuussääntelyyn. Telaan tulin puolitoista vuotta sitten lakimieheksi.

Miksi hait Telaan lakimieheksi?

Kiinnostuin Telasta, koska tämä on uniikki asiantuntijaorganisaatio, jossa palvellaan monialaisesti eläketoimijoita.

Mitä työsi sisältää?

Aiemmissa töissäni neuvoin ensin ulkomaalaisia sijoittajia Suomeen sijoittamisessa ja sitten suomalaista sijoittajaa ulkomaille sijoittamisessa. Tämä yhdistelmä on erinomainen pohja nykyiseen työhöni, koska pystyn yhdistämään käytännön sijoituskokemukseni arviointityöhön. Työni sisältää sijoitus- ja vero- sekä vakavaraisuussääntelyn analysointia ja tulkintaa käytännön sijoittamisen kannalta. Näkökulma painottuu tietenkin institutionaalisten sijoittajien, kuten työeläkevakuuttajien, ympäristöön.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Erityisesti huikean pätevät ja asiantuntevat yhteistyökumppanit jäsenistössämme; keskustelut ja ajatustenvaihto heidän kanssaan on todella antoisaa.

Vaihdoit sukunimesi Holmströmistä Geitliniksi. Mikä on nimenmuutoksesi taustalla?

Halusimme elvyttää jo sammuneen sukumme nimen, jolla on pitkä ja hieno historia viideltä vuosisadalta. Nimi juontaa 1600-luvun jälkipuoliskolle, kun eräästä Turun seudun Keitelä-nimisestä talosta eräs poika pääsi papin oppiin ja käänsi Keitelän Geitliniksi.

Millaisissa tunnelmissa olet jäämässä hetkeksi lomalle?

Jään hyvällä fiiliksellä isyysvapaalle esikoisemme syntymän johdosta. Työstin kesän aikana seitsemän lausuntoa, jotka löytyvät myös verkkosivustoltamme. Näin voin pitää myös kesälomani ja keskittyä perheeseeni, joka on minulle aivan erityisasemassa. Olen todella iloinen voidessani jättää hetkeksi sijoitusmaailman myllerrykset osaaviin käsiin. Palaan työhöni jälleen kahden kuukauden kuluttua.

Tutustu syyskuun uutiskirjeeseemme