Esittelyssä Maija Schrall

13.03.2014

Tilastosuunnittelija Maija Schrall on pitkän linjan telalainen. Hän tuli taloon vuonna 1990.

Millainen on työhistoriasi? Kuva: Maija Schrall

Olen koulutukseltani YO-merkonomi. Valmistuttuani työskentelin pankkimaailmassa ja sieltä siirryin Telaan lokakuussa 1990. Tilastoinnista tuli päätyöni noin kymmenen vuotta sitten. Ylläpidän työryhmien extranetia. Olen myös analyysitoimintojen yksikön sihteeri. Lisämaustetta työhöni tuo verkkosivujen päivitys työeläketalouden osalta.

Mitä työsi sisältää?

Vastaan erilaisten tilastojen käytännön tehtävistä esimerkiksi sijoitustilastojen seurannasta sijoitustilastoissa. Tilastoinnissa on monta eri vaihetta ennen kuin ne saadaan julkaistua verkkosivuillamme. Työni sisältää runsaasti lukuja, joiden kanssa pitää olla tarkkana. Pidän myös paljon yhteyttä jäseniin, kun tarkastelen tilastotietoja tilastoinnin eri vaiheissa. Yhteistyön kautta olen tullut tutuksi monen jäsenen työntekijän kanssa.

Mikä työeläkealassa sinua kiehtoo?

Olen näiden vuosien aikana nähnyt miten ala muuttuu. Tekniikka on kehittynyt ja tuonut uutta tilastointiin, kuten erilaisia ohjelmistoja. Uusia asioita tulee myös raportoitavaksi. Viimeksi olen ollut mukana IT-kustannusten tilastoinnissa.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Minulle on tärkeätä hyvä tiimi ja mukavat työkaverit. Työni on myös kokonaisuutena toimiva paketti tilastoalasta. Työtehtäväni muodostavat toimivan kokonaisuuden. Vaikka työtäni määrittävät monet aikataulut, niin pystyn sujuvasti päättämään mitä milloinkin teen. Tämä alan kehitys ja sen tuomat muutokset pitävät mielen virkeänä ja antavat mahdollisuuden olla ajan hermolla.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Perheellämme on koira, joten sen kanssa lenkkeilen ja ulkoilen. Mökkeiltyä tulee ympäri vuoden. Erityisesti kesällä vietän paljon aikaa mökillä. Harrastuksiini kuuluu monenlainen kulttuuri. Käyn teatterissa, elokuvissa ja konserteissa.