Esittelyssä Marjut Vanha-aho

08.10.2013

Marjut Vanha-aho palasi äitiyslomalta verkkopäätoimittajaksi elokuussa. Miltä verkkoviestijän työ tuntuu vuoden tauon jälkeen?

Marjut Vanha-aho

Millainen on työhistoriasi?

Aloitin työurani vuonna 2006 ammattikorkeakoulusta valmistumisen jälkeen. Olin opiskellut Vaasassa, mutta halusin töihin Helsinkiin. Työskentelin ensimmäisen vuoden vaatekaupan myyjänä, ja vuoden 2007 alusta aloitin työt Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ssa. Toimin siellä ensimmäiset kaksi vuotta ammattiliittojen yhteisen opiskelijajärjestön koordinaattorina, ja sen jälkeen vuoden verran projektisihteerinä avustaen erilaisissa opiskelija- ja nuorisotyön hankkeissa. Tein myös lyhyen pätkän TJS-Opintokeskuksessa ennen siirtymistäni Telaan.

Miksi kiinnostuit Telasta?

Tulin Telaan eläketiedotuksen tiedottajaksi maaliskuussa 2010. Kiinnostus kumpusi halusta tehdä järjestötyötä ja työtä, jolla on merkitystä ihmisten kannalta. Olin jo opiskeluaikana aktiivisesti mukana opiskelijakuntatyössä, ja se kipinä vei minut aikanaan STTK:hon. Siellä ollessani totesin järjestötyön olevan minua varten, ja pidin työstä jossa pääsen kertomaan ihmisille heitä koskettavista, tärkeistä asioista. Aiemmin kyseessä oli työsuhteen pelisäännöt, Telassa agendalla on työeläkeasiat – molemmat kaikille työntekijöille oleellisia asioita!

Mitä työsi sisältää?

Päävastuualueenani on Tela.fi -sivujen ylläpito ja kehittäminen. Sen lisäksi vastaan Telan uutisten toimittamisesta sivuillemme. Toimin aikanaan myös projektipäällikkönä verkkosivujemme nykyisen ilmeen ja sisällön luomisessa keväällä 2012, joten koen sivuston omalla tavallaan ”lapsekseni”.

Millaisia ajatuksia Telan verkkopäätoimittajana viestintä verkossa sinussa herättää?

Verkkoviestinnässä on omat hienoutensa ja haasteensa. Haasteellisuutta tuo verkkoviestinnälle asetetut nopeusvaatimukset: kaiken pitäisi olla saatavilla heti. Nopea reagointi tietysti on tavoitteena, mutta joskus se voi viedä hetken, jotta saa virheettömän ja valmiin tiedon julki. Oma haasteensa on myös siinä, kuinka onnistuu tuomaan viestit ja asiasisällöt helposti löydettävässä ja ymmärrettävässä muodossa sivuille.

Toisaalta viestintä verkossa on siitä mainio tapa, että siellä sama tieto on kaikkien saatavilla samanaikaisesti, ja tiedon voi yhdistää suurempaan kokonaisuuteen. Toivon, että pystymme verkkosivujemme kautta tarjoamaan kattavaa, reaaliaikaista, ja helposti ymmärrettävää tietoa toimialastamme sekä omasta toiminnastamme.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Edelleen koen työskentelyn työeläkealalla tärkeäksi ja itselle mieluisaksi paikaksi. Lisäksi toimistomme on täynnä mukavia työkavereita, joiden kanssa viihtyy ja yhteistyö sujuu. Työssäni kuitenkin on hyvin oleellista juuri yhteistyö toimistomme asiantuntijoiden kanssa: tyhjästä ei uutisia kirjoiteta, vaan usein on tarvetta tarkemmille taustatiedoille ja asiantuntijan kommenteille.

Millaisissa tunnelmissa jäät osittaiselle hoitovapaalle?

Palasin elokuussa takaisin töihin oltuani vuoden vanhempainvapaalla. Poikamme aloitti lokakuun alussa päiväkodin, joten teen loppuvuoden kolmipäiväistä työviikkoa ollen töissä maanantaista keskiviikkoon. Ensimmäisellä viikolla tuntui kyllä hassulta, kun viikonloppu alkoikin jo viikon puolivälissä! Olen onnellinen siitä, että työnantaja mahdollistaa osittaisen hoitovapaan tekemisen tällä tavalla – näin pääsen palaamaan takaisin työelämään, mutta vielä myös nauttimaan kotona olosta pojan kanssa.