Esittelyssä Mauri Kotamäki

28.02.2017

Mauri Kotamäki aloitti ekonomistinamme helmikuussa. Hän pitää työeläkkeisiin liittyviä asioita yhteiskunnallisesti hyvin tärkeinä.

Mauri Kotamäki
"Odotan haasteellisia, mutta mielenkiintoisia työtehtäviä asiantuntevassa ympäristössä", kertoo Mauri Kotamäki.

Millainen on työhistoriasi?

Tulin Telaan valtiovarainministeriöstä, jossa työskentelin vähän yli neljä vuotta rakennepoliittisten ja erityisesti työmarkkinoihin liittyvien kysymysten parissa. Sitä ennen olen työskennellyt mm. Palkansaajien tutkimuslaitoksessa, Suomen pankissa ja Turun yliopistossa.

Miksi kiinnostuit Telan ekonomistin paikasta?

Työeläkkeisiin liittyvät asiat ovat yhteiskunnallisesti hyvin tärkeitä. Uskon omalla panoksellani pystyväni tuomaan kriittistä ekonomistinäkökulmaa eläkkeisiin liittyviin asioihin. Tiesin myös, että Tela on työympäristönä innostava - tänne onkin ollut helppo tulla ja sopeutua.

Mitä työsi sisältää?

Työhöni mahtuu kaikkea mitä Telan kontekstissa taloustieteilijälle voi ajatella; tutkimuksellisia tehtäviä, ajankohtaisten asioiden arviointia, eläkejärjestelmän analyysiä eri näkökulmista sekä itse järjestelmän kehittämisen ideointia.

Mikä työeläkealassa sinua kiehtoo?

Työeläkejärjestelmä on laaja ja monisyinen kokonaisuus. Se pitää sisällään ihmisen koko elinkaaren ja siksi se on myös kiehtova monella eri tavalla. Ekonomistina olen erityisen kiinnostunut siitä, kuinka ihmiset käyttäytyvät työmarkkinoilla ja siis reagoivat (tai eivät reagoi) erilaisiin yhteiskunnan järjestelmien tarjoamiin kannustimiin. Kuinka ihmiset reagoivat lakisääteiseen eläkeikään? Kuinka varhaiset eläköitymisreitit vaikuttavat työelämän pituuteen, julkisen talouden tasapainoon ja toisaalta hyvinvointiin? Mikä on jakojärjestelmän perimmäinen tarkoitus?

Millaiset odotukset sinulla on ekonomistin työlle Telassa?

Olen etuoikeutettu saadessani työskennellä näin mukavassa työpaikassa tärkeiden asioiden parissa. Odotan haasteellisia, mutta mielenkiintoisia työtehtäviä asiantuntevassa ympäristössä. Toivon myös, että työni Telassa on yksi suuri kehittymisprojekti, jossa saisin oppia joka päivä jotain uutta.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Harrastan jalkapalloa ja futsalia – painopiste on nykyään ikämiespeleissä. Joskus minut saattaa löytää myös satunnaisesta kulttuuririennosta, vaikken niistä tunnusta mitään ymmärtäväni.