Esittelyssä Minna Sirkka

25.03.2015

Minna Sirkka tuli Telaan viestintäjohtajaksi keväällä 2012. Hänellä on vankka kokemus yhteiskunnallisesta viestinnästä.

Millainen on työhistoriasi ja koulutustaustasi? Kuva: Minna Sirkka

Olen opiskellut tiedotusoppia ja muita yhteiskuntatieteitä Tampereen yliopistossa. Toimittajan töitä tein koko opiskeluajan ja valmistumisen jälkeen vielä jonkun aikaa. Sitten siirryin yhteiskunnallisen viestinnän pariin ja tehnyt siitä asti etujärjestön viestintätöitä, yhtä viestintätoimistossa vietettyä vuotta lukuun ottamatta.

Mitä työsi sisältää?

Pyrin huolehtimaan siitä, että Telan viestintä sujuu, voi hyvin ja kehittyy. Toimin viestinnän esimiehenä, vastaan ulkoisesta viestinnästä sekä osallistun johtoryhmätyöskentelyyn ja koko Telan kehittämiseen.

Mikä työeläkealassa sinua kiehtoo?

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja tehnyt töitä työhön ja työelämään liittyvien asioiden parissa. Työeläkejärjestelmä kietoo minusta mielenkiintoisella ja hienolla tavalla yhteen entiset, nykyiset ja tulevat sukupolvet sekä työn merkityksen ihmisen elämänkaarella.

Lisäksi työeläkealalla viestijänkin pitää ymmärtää taloutta, sijoittamista ja vakuutusmatematiikkaa. Tämä takaa, että aina riittää opittavaa.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Uuden oppiminen, asioiden aikaansaaminen ja strateginen kehittäminen, hyvät keskustelut ja innostavat työkaverit.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Joogaan ja liikun, ja yritän saada kasvavaa luettavien kirjojen pinoa matalammaksi. Olen sen verran maaseutumaisista maisemista kotoisin, että luontoon ja varsinkin metsään on myös päästävä säännöllisesti.