Esittelyssä Outi Aalto

27.04.2017

Outi Aalto aloitti johtavana lakiasiaintuntijana helmikuussa. Hänen vastuualueeseensa kuuluvat työeläkealaa koskeva lainsäädäntö ja työeläkealan EU-oikeudelliseen asemaan liittyvät kysymykset.

Outi Aalto
– Odotan mielenkiintoisia työtehtäviä ja työeläkejärjestelmän syvimmän olemuksen oppimista, sanoo Outi Aalto.

Millainen on työhistoriasi?

Järjestötoiminta on minulle tuttua, sillä tulin Telaan Finanssialan Keskusliitosta. Siellä työskentelin lakimiehenä yli kymmenen vuoden ajan. Olen aloittanut työurani ympäristöoikeuden alalla valtion hallinnossa. Maa- ja metsätalousministeriössä valtion korvausjärjestelmien lopettamisbuumissa tutustuin vakuutusalaan ja siirryin Vakuutusyhtiöiden Keskusliittoon lakimieheksi.

Miksi hait Telan johtavan lakiasiaintuntijan paikkaa?

Tela on keskeinen yhteiskunnallinen toimija ja vaikuttaja. Telassa pääsee toimimaan monien eri sidosryhmien kanssa ajankohtaisten asioiden parissa. Koin, että nyt on hyvä hetki lähteä omalta mukavuusalueelta ja haastaa itsensä uuden oppimiseen. Haluan kehittää ja laajentaa omaa osaamistani.

Mitä työsi sisältää?

Työhöni kuuluu monipuolisesti erilaisia lainsäädäntöön liittyviä edunvalvonta- ja kannanmuodostustehtäviä.

Mikä työeläkealassa sinua kiehtoo?

Työeläkejärjestelmällä on voimakas liittymä yhteiskuntaan. Sillä on sosiaalinen funktio ja hallinnoitava varallisuus liittyy talouden toimintaan. Säädösympäristö kehittyy koko ajan ja koko toimialan voi katsoa olevan murroksessa isojen muutosten, kuten esimerkiksi sote-uudistuksen johdosta.

Millaiset odotukset sinulla on työllesi Telassa?

Odotan mielenkiintoisia työtehtäviä ja työeläkejärjestelmän syvimmän olemuksen oppimista. Työeläkealalla on monia yhtymäkohtia yhteiskunnallisesti tärkeisiin prosesseihin ja keskusteluihin, joissa on kiehtovaa olla mukana. Työelämään liittyvät muutokset ja eläketurvan kehittäminen ovat ajankohtaisia teemoja, joiden parissa toivottavasti saan työskennellä. Lisäksi olen kiinnostunut digitalisaatiosta ja kaikesta siitä, mitä se erityisesti työeläkejärjestelmälle voi tarkoittaa.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Vapaa-ajalla touhuan tällä hetkellä pääasiassa lasten ja heidän harrastustensa parissa. Talvella lasketellaan ja kesällä veneillään. Myös metsään on päästävä liikkumaan ja pyrin lukemaan jotain muutakin kuin ammatillista kirjallisuutta.