Esittelyssä Päivi Marin

15.06.2020

Uusin telalainen, Päivi Marin, aloitti meillä toukokuussa visuaalisen viestinnän asiantuntijana. Päivin tehtäviin kuuluvat visuaalisen viestintämme kehittäminen sekä tiedon visualisoinnin suunnittelu ja toteutus.

Päivi Marin
- Työssäni on mukava kombo luovuutta ja uuden luomista, mutta myös analyyttistä ja strategista ajattelua, toteaa Päivi Marin.

Millainen on työhistoriasi?

Tulin Telaan Lastensuojelun Keskusliiton viestintätiimistä, jossa vastuualueenani oli liiton visuaalinen ilme ja julkaisuprosessien hallinnointi. Työskentelin niin julkaisu- ja painotoiminnan, tiedon visualisoinnin, kuvallisen viestinnän, kuin markkinointi- ja kampanjaviestinnänkin parissa.

Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa kansalaistoiminnan ja viestinnän suunnittelijana Kaapatut Lapset ry:ssä.

Mikä sai sinut kiinnostumaan Telasta?

Rekryilmoituksen kuva kiinnitti heti huomioni, siitä huokui työyhteisön positiivinen fiilis. Tehtävänkuva ja ala itsessään vaikutti mielenkiintoiselta. Minusta tuntui kiinnostavalta päästä käsittelemään työeläkealan asioita ja ilmiöitä tiedon visualisoinnin ja kuvien kautta.

Mitä kaikkea työsi sisältää?

Työhöni kuuluu visuaalisen viestinnän kehittämistä sekä tiedon visualisoinnin suunnittelua ja toteutusta. Työssäni on mukava kombo luovuutta ja uuden luomista, mutta myös analyyttistä ja strategista ajattelua.

Miksi haluat työskennellä työeläkealalla?

Koen merkitykselliseksi työskentelemisen yhteiskunnallisten aiheiden parissa. Eläkkeet koskettavat meistä jokaista. Telassa saa ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen työeläkejärjestelmään.

Mitä odotuksia sinulla on työllesi Telassa?

On hienoa päästä kehittämään Telan visuaalista viestintää. Minua kiinnostaa myös interaktiivisuuden suunnittelu tiedon visualisoinneissa. Olen mieleltäni sellainen, että haluan kehittyä jatkuvasti ja oppia uutta. Arvostan sitä, että Tela tukee työnantajiensa osaamisen kehittymistä. Minulle on myös tärkeää, että Tela on perheystävällinen työpaikka.

Miltä tuntui aloittaa uudessa työpaikassa koronan aiheuttaman poikkeustilanteen aikana?

Ensimmäisenä työpäivänä hain työkoneeni ja -välineeni toimistolta. Sen jälkeen perehdyttäminen ja työn aloittaminen ovat sujuneet hyvin myös etänä. On ollut mielenkiintoista tutustua uuteen työyhteisöön ja toiminnan tapoihin. Etäperehdytyksien kautta olen päässyt tutustumaan aihealueisiin ja uusiin työkavereihin.

Tänä poikkeusaikana Teams-kahvihetkilläkin on ollut erityinen arvonsa. Kevyemmän kahvipöytäjutustelun ja tutustumisen myötä rakentuu myös osallisuutta, luottamusta ja työyhteisön ilmapiiriä.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Kesäaikaan minut voi löytää esimerkiksi veneilemästä Porvoon saaristosta tai kädet mullassa puutarhasta. Tykkään myös lukea, liikkua, opiskella ja erityisesti kuvata, piirtää ja maalata. Teen vapaa-ajallani myös erilaisia luovia projekteja kirjoittamisen ja kuvittamisen parissa, esimerkiksi syksyllä julkaistaan kirjoittamani ja kuvittamani lastenkirja. Suurin osa vapaa-ajastani menee kuitenkin lasteni ja perheeni parissa.