Esittelyssä Peter Halonen

29.09.2015

Peter Halonen aloitti uutena analyytikkonamme elokuussa.

Millainen on työhistoriasi?

Ehdin työskennellä noin neljä vuotta Suomen Pankissa ennen siirtymistäni Telaan. Suomen Pankissa toimin ensin rahoitusmarkkina- ja tilasto-osastolla ekonomistin tehtävissä, minkä jälkeen siirryin pankkitoimintaosastolle markkina-analyytikoksi. Kuva: Peter Halonen

Työkokemukseni on painottunut rahoitusmarkkinoiden seurantaan ja analysointiin sekä rahalaitosten tase- ja korkotilastoihin ja datan laadunvalvontaan. Ensimmäisen kosketukseni vakuutusalaan sain toimiessani IF-vahinkovakuutusyhtiössä opiskelujeni ohella. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri.

Miksi hait Telan analyytikon paikkaa?

Hain Telaan analyytikoksi, koska pääsen työssäni seuraamaan työeläkevarojen sijoitusten kehittymistä. Myös työn monipuolisuus kiehtoi minua.

Mitä työsi sisältää?

Uuteen työhöni kuuluu niin työeläkealan sijoitustoiminnan ja rahoitusmarkkinoiden analysointi kuin myös sijoitustilastoinnin kehittäminen. Lisäksi työni sisältää sidosryhmätapaamisia, luennoimista alan koulutustilaisuuksissa ja kirjoittamista työeläkealan sijoitustoiminnasta.

Mikä työeläkealassa sinua kiehtoo?

Työeläkealassa kiinnostaa sen taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävä tehtävä. Työeläkealan yksi tärkeä tavoite on säilyttää vahva eläkejärjestelmä, joka palvelisi kaikkia kansalaisia mahdollisimman oikeudenmukaisella ja kestävällä tavalla. Työeläkevarojen sijoitustoiminnalla on tärkeä rooli eläkejärjestelmän kestävyyden turvaamisessa ja siinä, että eläkemaksut pysyisivät kohtuullisella tasolla.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Minua motivoi etenkin monipuoliset ja haasteelliset tehtävät, joissa voin hyödyntää sekä aiempaa työkokemustani että kansantaloustieteen ja rahoituksen opintojani. Myös hyvät työkaverit ja rento työilmapiiri ovat tärkeä osa työviihtyvyyttäni.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Vapaa-aikani yritän viettää mahdollisimman monipuolisesti. Harrastan pyöräilyä, tennistä, laskettelua ja käyn kuntosalilla. Lisäksi olen kiinnostunut laajasti talous- ja yhteiskunnallisten asioiden seuraamisesta sekä kaupunkihistoriasta.