Esittelyssä Pirjo Sved

03.12.2013

Pirjo Sved aloitti Telassa johdon sihteerinä marraskuussa. Hänellä on vankka ja monipuolinen osaaminen sihteerin työstä lähes kolmenkymmenen vuoden ajalta.

Millainen on työhistoriasi?Kuva: Pirjo Sved

Valmistuin ylioppilasmerkonomiksi Kotkan kauppaoppilaitoksen sihteerilinjalta keväällä 1985, jonka jälkeisen kesän toimin osastosihteerinä A. Ahlström Osakeyhtiössä. Siirryin matkailupäällikön sihteeriksi Kotkan kaupungin matkailutoimistoon. Työssäni pääsin hyödyntämään venäjänkielentaitoani, kun kaupunkiin saapui ryhmiä Neuvostoliitosta.

Helsinkiin muutin saatuani assistentin paikan matkatoimisto CWT Finland Oy:stä, jonka palveluksessa vierähti 26 vuotta. Ensin toimin myyntijohtajan assistenttina ja myöhemmin myyntitiimin myyntiassistenttina. Monipuoliseen toimenkuvaani kuului muun muassa tarjousten ja asiakastyytyväisyystutkimusten hoitamista sekä tilaisuuksien järjestämistä.

Miksi kiinnostuit Telasta organisaationa?

Olin työtä vailla ja näin ilmoituksen avoinna olevasta työpaikasta. Päätin sitä hakea, koska se vastasi juuri sitä kokemusta ja niitä taitoja, joita minulla on. Työskenneltyäni kauan kansainvälisessä liikemaailmassa on Tela kotimaisuudellaan kiehtova vaihtoehto. Samoin ala tuntuu mielenkiintoiselta: eläkeasiathan koskettavat jokaista meistä. Saan olla paraatipaikalla seuraamassa työeläkeasioiden kehittymistä ja alasta käytävää keskustelua.

Mitä odotat työltäsi?

Odotan, että saan hyödyntää sitä kokemusta, jota vuosien varrella minulle on kertynyt. Tehtävänkuvani sisältää sekä minulle entuudestaan tuttuja että uusia asioita. On paljon uuttaa opittavaa, esim. lausuntopyyntökäytäntö kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta.

Mitä työsi sisältää?

Työni sisältää paljon tapaamisten varauksia, neuvottelukuntien ja asiantuntijaryhmien kokousten sekä yhteiskunnallisten koulutusten käytännön järjestelyjä. Lisäksi koordinoin meille tulevia lausuntopyyntöjä.

Työsi on monipuolista. Miten pidät langat käsissäsi?

Olen hyvä organisoimaan asioita. Helpot ja yksinkertaiset asiat saa nopeasti hoidettua alta pois, jotta jää aikaa perehtyä enemmän aikaa vieviin juttuihin.

Mikä motivoi sinua työssäsi?

Uusi työympäristö ja uudet työkaverit, tehtävät ja kontaktit - ihan kaikki tähän työhön liittyvä. Yleensäkin se, että saa tehdä mielekästä työtä.

Miten rentoudut työn vastapainoksi?

Minulla on aina ollut harrastuksia, joiden avulla olen päässyt irtautumaan työasioista. Tämänhetkiseen harrastelistaan kuuluvat jumppa, kävely, keilaus, lukeminen, sanaristikot, teatteri, ooppera, konsertit. Ihan jokapäiväiseen rentoutumiseen riittää se, kun saa lukea illalla päivän sanomalehden rauhassa ja katsoa telkkarista hömppää, kodinsisustusohjelmaa tai epookkisarjaa.