Esittelyssä Raija Merinen

10.01.2013

Raija Merinen on pitkän linjan telalainen. Hän tuli toimitusjohtajan sihteeriksi 31 vuotta sitten. Hän toimii myös henkilöstöpäällikkönä.

Mitä muuta työsi Telassa sisältää?Kuva Raija Merinen

Olen myös hallituksen, vakuutusyhtiöasiain toimikunnan ja johtoryhmän sihteeri. Toimin esimiehenä johdon tuki- ja yhteiset palvelut–tiimissä.

Sinulla on hyvin monipuolinen tehtävänkuva. Miten pidät langat käsissäsi?

Ikä ja kokemus auttavat laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen. Olen oppinut pyytämään apua, jos näyttää siltä, että langat rupeavat lipsumaan käsistä. Alalla ja muissakin sidosryhmissä on aivan loistavia sihteerikollegoita, jotka eivät koskaan petä. Meillä Telassa on henki, ettei kaveria jätetä. Apua saa aina.

Mikä sinua innostaa työssäsi?

Vaikka työnantaja ja työhuonekin ovat olleet kaikki nämä vuodet samat, eivät päivät ole koskaan samanlaisia. Olen urani alusta asti ollut työeläkeuskossa, joten motivaatiota ja intoa tähän työhön riittää.
Työeläke näyttää olevan tuote, joka ei tule valmiiksi, vaikka niin olemme aina isojen uudistusten jälkeen hetken aikaa uskoneetkin. Uusien asioiden opettelu pitää mielen virkeänä. Olen myös saanut sopivassa suhteessa uusia ja haastavia tehtäviä.

Mitä odotat vuodelta 2013 työsi suhteen?
Viime vuosi toi Telaan paljon uutta ja uusia työkavereita. Odotan, että tänä vuonna kaikki tämä uusi muuttuu hiljalleen hyviksi käytännöiksi ja hitsaudumme entistäkin lujemmaksi ja vahvemmaksi tiimiksi.