Millainen oli Telan puheenjohtajakautesi Harri Sailas?

14.04.2015

Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas tuli Telan hallituksen jäseneksi tammikuussa vuonna 2007. Puheenjohtajaksi hänet valittiin vuoden 2008 toukokuussa. Millaisin miettein Harri Sailas katsoo puheenjohtajakauttaan ja Telan roolia jäädessään eläkkeelle?

Millaista on ollut toimia Telan puheenjohtajana? Kuva: Harri Sailas

Puheenjohtajuus on ollut virkistävä, joskin välillä vaativakin lisä itse päätehtävääni. Vaistomaisesti tulee myös ajatelleeksi asiat - enemmän kuin muutoin tulisi - oman yhtiön lisäksi myös alan kannalta.

Miten Telan rooli on muuttunut puheenjohtajakaudellasi?

Telan kehitys on ollut vahvaa, erityisesti 3-4 viime vuoden aikana. Toiminta on suuresti ammattimaistunut ja tehostunut. Proaktiivisuus on merkittävästi lisääntynyt, mikä oli jäsenten yhteinen toivekin.

Mitä on erityisesti jäänyt mieleen puheenjohtajakaudeltasi?

Toimitusjohtajan valinta jäi hyvin mieleen ja oli tärkeä asia. Hallituksen puheenjohtajisto sai valmisteluun paljon hyviä hakijoita. Uskon yhä, että onnistuimme valinnassa hyvin.

Millaisena näet Telan roolin tulevaisuudessa työeläkealan etujärjestönä?

Telan tarpeellisuus on kiistaton. Sillä on nyt mandaatti ja resurssit toimia kaikkien työeläkejärjestelmän toimeenpanijoiden edunvalvojana alueella, joka koskettaa joka ainutta suomalaista.

***

Timo Ritakalliosta Telan hallituksen puheenjohtaja

Työeläkevakuuttajat Telan hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin tänään toimitusjohtaja Timo Ritakallio Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisesta. Valinnan teki yhdistyksen vuosikokous. Ritakallion toimikausi puheenjohtajana on ensimmäinen.

Vuosikokouksessa valittiin myös hallituksen varapuheenjohtajat sekä hallituksen jäsenet.

Hallituksen varapuheenjohtajien kokoonpanossa ei tapahtunut muutoksia. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa toimitusjohtaja Risto Murto Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varmasta, toisena varapuheenjohtajana toimitusjohtaja Jukka Männistö Kevasta, ja kolmantena varapuheenjohtajana toimitusjohtaja Harri Lemmetti Yleisradion eläkesäätiöstä.

Uusina jäseninä hallitukseen valittiin toimitusjohtaja Åsa Ceder Pensions-Alandiasta, varatoimitusjohtaja Satu Huber Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elosta, pääjohtaja Liisa Hyssälä Kelan toimisuhde-eläkkeistä sekä toimitusjohtaja Timo Toropainen Eläkesäätiöyhdistyksestä.

Lisäksi hallituksen jäseninä jatkavat toimitusjohtaja Stefan Björkman Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eterasta, toimitusjohtaja Päivi Huotari Maatalousyrittäjien eläkelaitoksesta, toimitusjohtaja Jan-Erik Stenman Eläkevakuutusyhtiö Veritaksesta sekä toimitusjohtaja Kari Välimäki Merimieseläkekassasta.