Omenajuhlia vietettiin Löylyssä

29.09.2016

Telan perinteisiä Omenajuhlia vietettiin syyskuun lopulla Hernesaarenrannan Löylyssä. Työeläkealan syyskauden avajaisiin saapui reilut 200 kutsuvierasta. Iltapäivä toi mukanaan iloisia kohtaamisia ja keskustelua ajankohtaisista aiheista.

- Löylyssä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla merellinen miljöö, kestävä rakentaminen ja rohkea yrittäjyys. Luovuus, rohkeus, uudistuminen ja eteenpäin katsominen ovat myös meille työeläkealan väelle tärkeitä juttuja, mainitsi toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes toivottaessaan vieraat tervetulleeksi Omenajuhliin.

Aiemmin Omenajuhlia vietettiin Telan toimistolla. Vuoden takaisen monitoimitiloihin muuton johdosta neliöt pienentyivät puolella ja juhlat piti viettää toisaalla.
- Löyly vastaa monelta osin sitä mikä sopii tällä hetkellä myös Telaan. Uudelle strategiakaudellemme on merkityksellistä uudistuminen. Haluamme tehdä hyvästä entistä paremman. Löylyyn liittyy olennaisesti myös työ. Kaikesta työstä kertyy eläke. Se on meille tärkeintä, Suvi-Anne Siimes kertoi.

Paikan perustaja, kansanedustaja Antero Vartia valotti yleisölle Löylyn tarinaa.

- Olin kuullut Helsingin kaupungin aloitteesta elävöittää Hernesaarenrantaa. Päätettiin ottaa hankkeesta vetovastuu Jasper Pääkkösen kanssa. Projektiin oli mielenkiintoista tarttua, koska sillä on erityistä merkitystä ihmisten elämään. Meille oli kunnia-asia toteuttaa tämä niin hyvin kuin mahdollista ja taloudellisesti järkevällä tavalla.

Suvi-Anne Siimes kysyikin Antero Vartialta, miten hän uskalsi lähteä toteuttamaan suurta hanketta.
- Suomessa pelätään aivan liikaa epäonnistumista ja siksi asioita jätetään tekemättä. Otin tämän mahdollisuutena onnistua. Ongelmat ratkeavat vain, kun ne kohtaa. Kun on maali mihin tähtää, niin sitä jaksaa yllättävän pitkälle, Vartia painotti.

Vieraiden kesken juhlien puhutuimpia aiheita olivat muutto monitoimitiloihin. Kokemuksia vaihdettiin yhteisöllisistä työtiloista ja vinkkejä jaettiin muuttoa suunnitteleville. Löylyn ihastelun lomassa vaikututtiin syysmyrskyisestä merimaisemasta.

Kuva: Omenajuhlat
Kuvaaja: Laura Karppanen