Pinnalla: Ilmarisen ja Eteran yhdistymisen myötä syntyy vakavarainen ja kustannustehokas eläkeyhtiö

29.09.2017

Työeläkevakuutusyhtiöt Ilmarinen ja Etera aikovat yhdistyä 1.1.2018 alkaen. Suunnitelmalle on antanut hyväksyntänsä molempien yhtiöiden yhtiökokoukset ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Yhdistyminen vaatii vielä Finanssivalvonnan luvan. Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman kertoo, mitä vaikutuksia yhdistymisellä on työnantaja-asiakkaille ja vakuutetuille. Mitä yhdistyminen merkitsee koko työeläkejärjestelmän kannalta?

Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman
Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman

Miksi Ilmarinen ja Etera päättivät yhdistyä?

Yhdistyminen on sekä Eteran että Ilmarisen asiakkaiden etu. Yhdistymisen myötä syntyy työeläkeyhtiö, joka on kustannustehokas ja vakavarainen. Yhdistämällä molempien yhtiöiden vahvuudet voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin laadukkaammat ja monipuolisemmat palvelut. Samalla yhdistyminen kirittää koko työeläkealaa, mikä hyödyttää niin vakuutuksenottajia kuin vakuutettujakin.

Miten yhdistyminen vaikuttaa Ilmarisen ja Eteran asiakkaina oleviin työnantajiin? Entä eläkkeisiin?

Eteran nykyiset asiakkaat siirtyvät yhdistymisen myötä Ilmarisen asiakkaiksi, ja vakuutukset ja eläkkeenmaksu jatkuvat normaalisti. Yhdistyneen yhtiön kustannustehokkuus sekä vahva vakavaraisuus mahdollistavat entistä paremmat asiakashyvitykset ja monipuolisemmat palvelut. Yhdistyneeseen yhtiöön tulee vahvaa osaamista kaikenkokoisten yritysten ja yrittäjien vakuuttamisesta sekä monien alojen erityisasiantuntemusta.

Vakuutettujen asemaan tai eläkkeisiin yhdistymisellä ei ole vaikutuksia. Vakuutukset ja eläkkeenmaksu jatkuvat normaalisti.

Mitä yhdistyminen merkitsee koko työeläkejärjestelmän kannalta?

Kehittämällä palveluita ja tehostamalla toimintaamme kiritämme koko työeläkealaa. Koko Suomen työeläkejärjestelmä tehostuu. Arvioisin, että kilpailuasetelma eri toimijoiden välillä kovenee.