Työeläkekoulumme jatkuvat ensi vuonna

03.12.2013

Syksyn alueelliset työeläkekoulumme saivat hyvän vastaanoton. Työeläkejärjestelmästä jaettiin tietoa 200 osallistujalle Turussa, Joensuussa, Kokkolassa, Kouvolassa ja Mikkelissä. Päivitetystä yhteiskunnallisen koulutuksemme koulutuskalenterista selviää millä paikkakunnilla työeläkekouluja järjestetään ensi vuonna. Kuva: Työeläkekoulu Joensuussa

Työeläkekoulut järjestettiin yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen kanssa. Koulutuksissa Telan ja palkansaajakeskusjärjestöjen asiantuntijat luotsasivat yleisön työeläkejärjestelmän perustiedon pariin. Omissa luennoissamme keskityimme tarjoamaan tietoa rahoituksen kestävyydestä, päätöksenteosta ja hallinnosta.

Palkansaajakeskusjärjestöjen luennoitsijat puolestaan valottivat työmarkkinajärjestöjen roolia työeläkejärjestelmän kehittämisessä, tuloksekasta lähihistoriaa sekä avasivat tulevaisuuden suuntaviivoja.

Yleisö koki hyväksi taustoittamisen siitä miksi eläkeiän nostamisesta käydään keskustelua.
- Kuulijakunta oli erityisen kiinnostunut keinoista, joilla työuria voitaisiin pidentää. Luennoitsijat saivat kiitosta vertailutiedosta muiden maiden eläkejärjestelmiin. Yleisöltä saatiin myös toiveita uusista koulutuksista, jotka liittyisivät eläkeuudistuksessa sovittujen asioiden avaamiseen, koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen summaa.

Yhteiskunnallisen koulutuksen tilaisuudet ensi vuonna

Yhteiskunnallisen koulutuksemme kalenteriin on päivitetty ensi vuoden koulutuksia ja asiantuntija-alustuksia. Luvassa on työeläkekouluja, asiantuntijoidemme puheenvuoroja palkansaajakeskusjärjestöjen tapahtumissa, seminaareja ja työmarkkinajärjestöjen nuorille aktiiveille suunnattuja kiertueita.

- Koulutustemme tavoitteena on varmistaa, että yhteiskunnan ja työmarkkinajärjestöjen nykyiset ja tulevat päättäjät tuntevat työeläkealan riittävästi. Jaamme heille tietoa päätöksenteon tueksi, Kirsi Siltanen kertoo.

Alueellisten työeläkekoulujen kutsut lähetetään kohdennetusti työmarkkinajärjestöjen kautta ja Telan työeläkekoulujen kutsut lähetetään Telan kautta.

Yhteiskunnallisen koulutuksen kalenteria kannattaa seurata aktiivisesti, sillä sitä täydennetään sitä mukaan kun uusia tilaisuuksia vahvistetaan.

Tutustu koulutuksiin yhteiskunnallisen koulutuksen kalenteristamme