Vapaaottelu työeläkejärjestelmästä

03.04.2013

Suomalainen työeläkejärjestelmä on rakennettu sukupolvisopimuksen varaan; jokainen on vuorollaan maksajana ja saajana. Sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus onkin kestoaihe, joka koskettaa jokaista kansalaista. Järjestämme vapaaottelun, moniäänisen keskustelutilaisuuden aiheesta 17.4. klo 8.30-12.15 Kulttuuritehdas Korjaamolla, Helsingissä. Virittäydy tunnelmaan katsomalla video ja ilmoittaudu tilaisuuteen!

Yhteiskunnassa tapahtuvat muutokset avaavat yhä uudelleen keskustelun siitä, miten varmistetaan työeläkejärjestelmän säilyminen seuraaville sukupolville yhtä hyvässä kunnossa kuin mitä se on nyt. Miten sukupolvien väliseen oikeudenmukaisuuteen vaikuttaa se, että työelämä muuttuu tai talouskasvu kangertelee? Ovatko tulevat sukupolvet yhä kiinnostuneita yhteisöllisestä sosiaalivakuutuksesta? Takaako työeläkejärjestelmä riittävän eläkkeen myös tulevaisuudessa? Telan vapaaottelussa käydään moniäänistä keskustelua esimerkiksi näistä aiheista.

Areenalle keskustelemaan nousevat niin päättäjien, nuorison, tutkimuksen kuin mediankin edustajat. Tavoitteena on saada aikaan monipuolista ja hedelmällistä keskustelua eri näkökulmista.

Vapaaottelu

Vapaaottelun sisältöä tuotetaan yhteisöllisesti ja vuorovaikutteisesti. Myös yleisöllä on ollut mahdollisuus vaikuttaa keskustelunaiheisiin. Ilmoittautumisen yhteydessä on voinut jättää ehdotuksia siitä, mistä erityisesti haluaisi tilaisuudessa puhuttavan.

Tilaisuuden keskustelijat on jaettu kolmeen tiimiin, joissa he pohtivat yhdessä heille annettuja kysymyksiä ja hakevat niihin ratkaisuehdotuksia. Yleisö pääsee osallistumaan myös itse tilaisuuden kulkuun kysymyksin, kommentein ja äänestämällä.

Tilaisuudessa on käytössä viestiseinä, jonka kautta yleisö ja twitter-kansa voivat kommentoida keskustelua tilaisuuden aikana. Keskustelua voi myös seurata suorana verkossa Telan verkkosivuilta löytyvän linkin kautta tai katsoa myöhemmin verkosta löytyvänä tallenteena.

Tela toteuttaa keskustelutilaisuuden yhdessä AvajaOpenin kanssa.

Lisätietoja:

Twitterissä keskusteluun voi ottaa osaa hashtagilla #vapaaottelu

Vielä muutama paikka on vapaana - ilmoittaudu tästä 10.4. mennessä

www.tela.fi/vapaaottelu