Vilkasta keskustelua työeläkekouluissa – vielä ehdit mukaan!

27.03.2018

Järjestämämme alueelliset työeläkekoulut ovat houkutelleet mukavasti väkeä tänä keväänä. Osallistujia on tähän mennessä ollut yli 200 ja ilmoittautuneita yli 400. Vielä voi ilmoittautua kaikkiin jäljellä oleviin kouluihin Mikkelissä, Kouvolassa, Vaasassa ja Porissa.

kuvituskuva

Työeläkekoulukiertueemme telalaiset kouluttajat ovatkin tyytyväisiä tilaisuuksiin.
- Esimerkiksi Kuopion tilaisuudessa oli aktiivinen ja humoristinen yleisö. He kyselivät paljon muun muassa sotesta, OVEsta ja työuraeläkkeestä, kertoo erityisasiantuntijamme Janne Pelkonen.

Myös työeläkekouluistamme saatu palaute on ollut positiivista. Osallistujien antama yleisarvosana tähän mennessä pidetyille tilaisuuksille on 4,3/5. Palautteessa kiitetään aiheen kiinnostavuutta ja puhujia.

Kriittistäkin palautetta on tullut. Erityisesti käsiteltävien asioiden monimutkaisuus on aiheuttanut päänvaivaa osallistujille. Moni kertoi saaneensa puhujilta hyvin vastauksia kysymyksiinsä.

Tervetuloa työeläkekouluun!

Kevään 2018 teema työeläkekouluissamme on työeläkejärjestelmän perusperiaatteet ja eläkeuudistuksen keskeiset elementit. Huhtikuussa on vielä neljä tilaisuutta jäljellä, joista kaikkiin ehtii mukaan. Jäljellä olevat paikkakunnat ja niiden päivämäärät: Mikkeli 4.4., Kouvola 11.4., Vaasa 18.4. ja Pori 25.4.

Ohjelman ja ilmoittautumistiedot löydät Työeläkekoulu-sivultamme. Alueelliset työeläkekoulut ovat osa yhteiskunnallisen koulutuksemme tarjontaa palkansaajille. Niissä paneudutaan työeläkejärjestelmän perusteisiin ja ajankohtaisiin eläkeasioihin. Jatkossa kiertue järjestetään keväisin ja syksyisin.

Merkitse jo kalenteriisi syksyn 2018 koulujen paikkakunnat ja päivät: Tampere 5.9., Turku 12.9., Seinäjoki 19.9., Jyväskylä 26.9., Lappeenranta 3.10., Lahti 10.10., Oulu 17.10. ja Rovaniemi 24.10.2018.

Järjestämme alueellisten työeläkekoulujen tilaisuudet yhteistyössä SAK:n, Akavan, STTK:n, Eläketurvakeskuksen (ETK) ja Kevan kanssa.

Joko tilasit eläkeinfokirjeemme? – Eläkeasioiden perusteita tiiviissä paketissa

Millaisten periaatteiden varaan työeläkejärjestelmämme rakentuu, ja mitä nämä periaatteet tarkoittavat palkansaajalle käytännössä? Entä miltä työelämän ajankohtaiset ilmiöt näyttävät eläkevinkkelistä?

Muun muassa näihin ja muihin kysymyksiin työeläkkeestä ja työeläkejärjestelmästä vastataan eläkeinfokirjeessämme. Kirje ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Tilaa uutiskirjeemme.