Siirry sisältöön

Ilmarinen edistää työkykyjohtamista startup -yrityksissä

Ilmarinen aloitti helmikuussa yhteistyön teknologia-alan startup-yritysten keskittymä Maria 01 kanssa. Yhteistyön tavoitteena on edistää työhyvinvointia ja työkykyjohtamista jo varhaisessa vaiheessa kasvuyrityksissä.

Miksi lähditte yhteistyöhön Maria 01 kanssa, Ilmarisen asiakkuusjohtaja Pekka Puustinen?

Usein työeläkeyhtiöt mielletään pelkiksi vanhuuseläkeyhtiöiksi. Me haluamme yhteistyön merkeissä profiloitua nuoriin sukupolviin myös työkyvyttömyyseläkeyhtiönä ja työkyvyttömyyttä ehkäisevänä toimijana. Maria 01 -keskittymän lisäksi teemme yhteistyötä Startup Saunan ja Suomen Nuorkauppakamarin kanssa.

Startup -yhteistyö on meille Ilmarisessa tapa opetella uutta. Näiden uusien yhteistyökumppanien verkostoissa puhutaan aivan omaa kieltä. Tätä opimme ymmärtämään ja osaamme vastata heidän tarpeisiinsa työkykyjohtamisessa.

Suomessa on yli 200 000 työkyvyttömyyseläkkeen saajaa ja saman verran työttömiä. Nuorten työkyvyttömyys huolestuttaa, sillä yhä useampi työkyvyttömyyseläkkeelle jäänyt on nuori. Erityisesti nuorten miesten työkyvyttömyys on tuplaantunut.

Pekka Puustinen henkilökuva.
– Haluamme olla lisäämässä jo alkuvaiheessa tietoutta työkykyjohtamisesta, kertoo Pekka Puustinen.

On tärkeää, että ihmisillä on työtä, josta kertyy eläkettä. Huoltosuhde heikkenee merkittävästi ja tekemätön työ maksaa miljardeja vuodessa yksityisille yrityksille. On tärkeää huolehtia ihmisistä, jotta he voivat säilyttää työkykynsä ja pysyä mukana työelämässä.

Mitä yhteistyönne sisältää?

Yhteistyö on erityisesti informaatiota työkykyjohtamisesta, jotta se vakiintuu näiden startup -yritysten kulttuuriin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Ideana on pitkäaikainen yhteistyö. Yhteisissä tilaisuuksissa pidämme asiantuntijaluentoja työhyvinvoinnista. Yhteistyön ansiosta olemme suorassa kontaktissa yhteistyökumppanimme verkostoihin. Olemme läsnä heidän kuntosalillaan, jonne olemme tuottaneet informaatiota siitä, miten pysyä terveenä, jotta pystyy tekemään töitä.

Startup -yrittäjille on ominaista paneutua täydellä innolla työhönsä ja siinä vaiheessa ei tule mieleen, että tulisi miettiä työkykyä ja jaksamista. Työntekijöiden lisääntyessä ja työn viedessä mukanaan saattaa tulla aivan puskista uupumista ja muita terveydellisiä ongelmia. Haluamme olla lisäämässä jo alkuvaiheessa tietoutta työkykyjohtamisesta, jotta tällaisia haasteita osataan ennakoivasti ehkäistä.

Miten työkykyasioita edistetään?

Olemme tehneet yhteistyötä uuden ajan ohjelmistotalojen kanssa. Näistä esimerkiksi Futurice ja Vincit ovat oivia esimerkkejä työkykyjohtamisessa. Heidän edelläkävijyytensä on auttanut aloittelevia yrityksiä huomioimaan työkykyasiat jo varhaisessa vaiheessa. On hyvä huomata, että työkykyjohtaminen luo yrityksille arvoa, sillä se lisää myös tuottavuutta.

Teemme työkykyasioissa yhteistyötä parhaiden kumppanien kanssa, jolloin saadaan paras tuntuma juuri tietyistä aloista. Näin pystymme luomaan kohdennetusti ratkaisut erilaisille yrityksille.

Ilmarisessa olemme tehneet jo alkuvaiheessa yhteistyötä esimerkiksi Hintsa Performancen kanssa, joka oli alun perin startup. Parempi Vire -mobiilisovellus on yhteistyön tulosta, jolla luodaan parempaa työelämää. Työeläkevakuuttajat toimivat eräänlaisena arvoa luovana alustana työkykyjohtamisessa. Viemme työhyvinvointia edistävää informaatiota eteenpäin yhdessä kumppaniemme kanssa.