Tuore eläkeinfokirje paneutuu työeläkekuntoutukseen

17.02.2021

Tuore eläkeinfokirjeemme keskittyy työeläkekuntoukseen. Kuntoutuksen palvelupäällikkö Anne Korhonen työeläkeyhtiö Varmasta kertoo, mitä jokaisen työntekijän olisi hyvä tietää työeläkekuntoutuksesta, ja yhteiskuntavaikuttamisen päällikkömme Janne Pelkonen avaa kuntoutuksen tavoitteita ja roolia.

Työeläkevakuuttajien ammatillinen kuntoutus tarjoaa mahdollisuuden jatkaa työelämässä terveydentilan rajoitteesta huolimatta. Tuoreessa eläkeinfokirjeessä tutkimme kuntoutuksen polun askel askeleelta ja kertaamme työeläkekuntoutuksen kriteerit.

”Työntekijälle ammatillisen kuntoutuksen hyötyjä on monia: polku takaisin työelämään, parempi toimeentulo ja sitä kautta myös parempi eläke”, kuvaa Korhonen haastattelussa.

Eläkejärjestelmän näkökulmasta työeläkekuntoutuksen päätavoite on säästää eläkemenoja.

”Myös koko yhteiskunnan näkökulmasta kysymys on menojen säästämisestä ja tulojen turvaamisesta. Yksittäisen ihmisen työkyvyttömyydellä tai työkykyisyydellä on paljon suoria ja epäsuoria kustannusvaikutuksia, muistuttaa Pelkonen haastattelussa.

Lue kaikki jutut kokonaisuudessaan eläkeinfokirjeestämme. Halutessasi voit myös liittyä uutiskirjeidemme tilaajaksi, jolloin saat kirjeemme jatkossa tuoreeltaan omaan sähköpostiisi.