Tavoitteena entistä vakaampi Eurooppa

19.06.2019

Millä rakennetaan vakautta eurolle ja ihmisille? Mikä auttaisi seuraavassa talouskriisissä? Miten tehdä Suomesta houkutteleva paikka työnteolle? Onko nuorten liikkuvuus Euroopassa vapaus vai pakko?

Järjestämme Epävarmuuden aika Euroopassa - Millä rakennetaan vakautta eurolle ja ihmisille? -seminaarin Turun Eurooppa-foorumissa perjantaina 30.8. kello 10.30-11.45. Vierailu ja innovaatiokeskus Joessa.

Eurovaluutan vakaus on olennaista myös eläkerahastojen suotuisalle kehitykselle ja eläkeläisten ostovoimalle.

- Vaikka työeläkejärjestelmämme on kansallinen asia, se elää ja hengittää eurooppalaisen talouden ja politiikan tahdissa. Siksi haluamme osallistua vuoropuheluun Euroopan tulevaisuudesta, sanoo toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes.

Eurooppa ja EU ovat minulle henkinen koti ja yhteinen tulevaisuusprojekti, hän jatkaa. - Mielestäni Suomi voi vaikuttaa unionin asioihin paljonkin olemalla ajoissa ja aktiivisesti mukana ja ymmärtämällä myös muiden kantoja, toteaa Siimes.

Pääpuhujana seminaarissa on ekonomisti Nicolas Véron ajatushautomo Bruegelista, Brysselistä. Kommenttipuheenvuoron pitää Varman pääekonomisti Katja Bjerstedt. Eurooppa-foorumin logo

Euroalueen vakauden lisäksi seminaarissa keskustelevat nuorten liikkuvuudesta Euroopassa Eurooppanuorten puheenjohtaja Iiris Asunmaa ja Ulkopoliittisen Instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela.

Akavan kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen ja kaupunginvaltuutettu Ozan Yanar pohtivat miten Suomesta tehtäisiin houkutteleva paikka työnteolle.

Tilaisuuden päätössanat lausuu toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes. Seminaarin juontaa toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.

Seminaariin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Järjestämme seminaarin yhteistyössä Eurooppanuorten kanssa. Se on osa Eurooppa-foorumin talouspäivää.

Eurooppa-foorumi järjestetään toista kertaa Turussa 29.-31.8. Sen tavoitteena on lisätä kansalaiskeskustelua Euroopan unionin nykytilanteesta ja tulevaisuudesta.

Lisätietoja:

Turun Eurooppa-foorumi 29.-31.8.2019

Eurooppa-foorumin ohjelma (pdf)

Puhujat:

Iiris Asunmaa on Eurooppanuorten puheenjohtaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Hänen vahvuusalueitaan ovat EU:n rooli globaalina toimijana ja aluekehittäminen.

Varman pääekonomisti Katja Bjerstedtin työhön kuuluu laajasti Varman toimintaympäristön arviointi. Taloudessa häntä kiinnostavat suhdanteet ja rakenteet.

Ulkopoliittisen Instituutin Euroopan unioni -tutkimusohjelman ohjelmajohtaja Juha Jokela on keskittynyt työssään ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, Brexitiin ja EU:n rooliin ulkoisessa ja alueellisessa hallinnassa.

Akavan kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen on työskennellyt aiemmin mm. työ- ja ulkoministeriöissä sekä EU:n komissiossa.

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes on entinen ministeri ja poliitikko. Hän on työskennellyt myös Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtajana.

Nicolas Véron on brysseliläisen ajatushautomo Bruegelin ekonomisti, ja toinen sen perustajista. Véron on arvostettu ekonomisti, hän tutkii mm. kansainvälisiä finanssijärjestelmiä.

Kaupunginvaltuutettu ja valtiotieteiden kandidaatti Ozan Yanar on Vihreiden entinen kansanedustaja. Hän on erikoistunut työn taloustieteeseen.