Siirry sisältöön

Risto Vaittinen

Kuka?

Tulin Telaan ekonomistiksi vuonna 2018. Aiempaa kokemusta työeläkejärjestelmästä minulle karttui Eläketurvakeskuksen tutkimusosaston tutkijana 13 vuoden ajan. Tässä tehtävässä tarkastelin eläkejärjestelmään osana julkisen talouden kokonaisuutta ja sen merkitystä julkisen talouden kestävyydelle. Myös Telassa talouden toimintaympäristön merkityksen arviointi eläkkeiden rahoitukselle ja rahoituksen kestävyyteen vaikuttavat tekijät kuuluvat toimintakenttääni.

Vastuualueet

  • Eläkejärjestelmän talous laajassa kuvassa
  • Eläkejärjestelmän kestävyys
  • Eläkkeet osana julkistaloutta

Kysy minulta

  • Kaikesta eläkkeisiin liittyvästä
  • Eläkkeiden sosiaalisesta ja taloudellisesta kestävyydestä

Eläkejärjestelmä on kuin ketjukirje, joka kytkee sukupolvet toisiinsa.

Risto Vaittinen, Johtava ekonomisti

Vapaa-ajalla:

Vapaa-ajasta merkittävä osa kuluu mökillä tai koirien kanssa luonnossa liikkuen. Jos näiltä aikaa liikenee, harrastan muutakin kulttuuria satunnaisesti.

Työkavereiden sanomaa:

”Riston vankka osaaminen eläkeasioiden lisäksi muusta yhteiskunnasta tuo varmuutta ja vakautta tekemiseen. Olemme jo alkaneet epäillä, että Risto tietää KAIKEN! Kysyipä mitä vain eläkejärjestelmästä tai taloudesta, niin Risto kertoo, pohdiskelee ja tutkii. Risto muistaa käsittämättömän määrän lukuja, nimiä ja erilaisia yksityiskohtia, joista on iloa sekä työasioissa että kahvipöydässä. Häneltä on ilo oppia! ”

Kirjoituksiani

Onko meillä kattamattomia eläkevastuita?

Tilastokeskus julkaisi huhtikuun lopulla laskelman Suomessa karttuneiden eläkeoikeuksien arvosta vuoden 2018 lopussa. Niiden suuruus arvioitiin noin 800 miljardiksi euroksi. Suuruusluokkana…