Siirry sisältöön

Alueelliset työeläkekoulut 2022

Työeläkekouluissa paneudutaan selkokielisesti työeläkejärjestelmään ja sen tulevaisuuteen sekä ajankohtaisiin eläkeasioihin.

Alueellisten työeläkekoulujen kohderyhmänä ovat maakunnissa toimivat ammattiliittojen luottamushenkilöt, työsuojeluvaltuutetut, toimihenkilöt ja hallinnon jäsenet sekä aktiivit ja jäsenet. Järjestämme alueellisten työeläkekoulujen tilaisuudet yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen eli SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuuksissa on vierailevina puhujina Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajien asiantuntijoita.

Alueelliset työeläkekoulut vuonna 2022, päivämäärät ja paikkakunnat.

Vuonna 2022 järjestämme yhteensä 11 paikkakuntaa käsittävän alueellisten työeläkekoulujen kiertueen. Tilaisuuksien teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Vastaamme tilaisuuden luennoissa muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitkä ovat suomalaisen työeläkejärjestelmän perusperiaatteet?
  • Riittävätkö työeläkevarat?
  • Mistä eläketurvaan liittyvistä kehittämiskohteista tällä hetkellä neuvotellaan?
  • Kenellä on oikeus työeläkekuntoutukseen?
  • Mitä työkyvyttömyys-, perhe- ja vanhuuseläke tarkoittavat, entä osittainen vanhuuseläke?

Työeläkekoulut ovat osallistujille maksuttomia.

Tarkemmat tiedot kunkin paikkakunnan työeläkekoulusta sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtumakohtaisilta sivuilta ohessa. Työeläkekoulun ohjelma on jokaisella paikkakunnalla sama.

HUOM: Kokkolan työeläkekoulu on siirretty alkuperäisestä ajankohdasta (19.5.) syyskauden alussa pidettäväksi (uusi päivämäärä 8.9.2022).

Kevään tilaisuudet

Lahden työeläkekoulu

Lahden työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Lappeenrannan työeläkekoulu

Lappeenrannan työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Oulun työeläkekoulu

Oulun työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Kuopion työeläkekoulu

Kuopion työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Joensuun työeläkekoulu

Joensuun työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Syksyn tilaisuudet

Kokkolan työeläkekoulu

Kokkolan työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Tampereen työeläkekoulu

Tampereen työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Rovaniemen työeläkekoulu

Rovaniemen työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Turun työeläkekoulu

Turun työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Seinäjoen työeläkekoulu

Seinäjoen työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Jyväskylän työeläkekoulu

Jyväskylän työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.