Siirry sisältöön

Koulutukset ja tapahtumat

Järjestämme vuosittain erilaisia tapahtumia ja koulutuksia, jotka löytyvät kootusti tältä sivulta. Tulevien tilaisuuksien lisäksi sivulta löytyy tieto myös viime aikojen menneistä tapahtumista ja koulutuksista, joiden esitysaineistoihin voi palata tilaisuuden sivun kautta.

Tulevat tapahtumat

Työeläkekoulu -webinaari II

Syksyn 2023 työeläkekoulut käsittelevät käynnissä olevaa eläkeuudistusta sekä uudistuksen mahdollisesti tuomia muutoksia eläketurvaan. Järjestämme kaksi samansisältöistä webinaaria ammattiliittojen aktiiveille ympäri Suomen marras-joulukuun vaihteessa.

Menneet tapahtumat

Listauksessa näkyvät järjestämämme koulutukset ja tapahtumat kuluvalta ja edelliseltä kalenterivuodelta.

Työeläkekoulu -webinaari I

Syksyn 2023 työeläkekoulut käsittelevät käynnissä olevaa eläkeuudistusta sekä uudistuksen mahdollisesti tuomia muutoksia eläketurvaan. Järjestämme kaksi samansisältöistä webinaaria ammattiliittojen aktiiveille ympäri Suomen marras-joulukuun vaihteessa.

Yrittäjien eläketurva -webinaari

Järjestämme kaikille yrittäjille ympäri Suomen avoimen webinaarin, jossa käymme läpi yrittäjän eläkelaki YEL:n uudistusta sekä lain hyötyjä yrittäjille. Järjestämme tilaisuuden yhdessä Suomen Yrittäjien ja työeläkevakuuttajien kanssa. Alueellisena yhteistyökumppanina toimii Uudenmaan Yrittäjät. Tilaisuus on maksuton.

Yrittäjien eläketurva -tilaisuus Lahdessa

Järjestämme kaikille Päijät-Hämeen alueen yrittäjille avoimen tilaisuuden, jossa käymme läpi yrittäjän eläkelaki YEL:n uudistusta sekä lain hyötyjä yrittäjille. Järjestämme tilaisuuden yhdessä Suomen Yrittäjien ja työeläkevakuuttajien kanssa. Alueellisena yhteistyökumppanina toimii Päijät-Hämeen Yrittäjät. Tilaisuus on maksuton.

Yrittäjien eläketurva -tilaisuus Oulussa

Järjestämme kaikille Pohjois-Pohjanmaan alueen yrittäjille avoimen tilaisuuden, jossa käymme läpi yrittäjän eläkelaki YEL:n uudistusta sekä lain hyötyjä yrittäjille. Järjestämme tilaisuuden yhdessä Suomen Yrittäjien ja työeläkevakuuttajien kanssa. Alueellisena yhteistyökumppanina toimii Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät. Tilaisuus on maksuton.

Työeläkevakuuttajien hallinnon koulutusohjelma

Tarjoamme työeläkevakuuttajien hallinnon jäsenille työeläkejärjestelmään ja sen toimintaan perehdyttävää koulutusta. Koulutuksen suorittaminen on osoitus hyvästä työeläkevakuutustoiminnan asiantuntemuksesta. Vuoden 2023 koulutusohjelman toteutamme yhteistyössä Tampereen yliopiston ja Eläketurvakeskuksen kanssa.

Nuorten asema työeläkejärjestelmässä

Järjestämme nuorille päättäjille ja vaikuttajille suunnatun työeläkekoulu-webinaarin, jossa perehdytään työeläkejärjestelmän perusasioihin. Onko eläkejärjestelmä oikeudenmukainen kaikille sukupolville? Riittävätkö rahat, myös nuorempien ikäluokkien eläkkeisiin? Vastaamme webinaarissa muun muassa näihin kysymyksiin.

Suora lähetys: Kestäviä ratkaisuja ikääntyvälle Suomelle

Kaikille kansanedustajaehdokkaille avoimessa tietoiskussa käydään läpi kestäviä ratkaisuja ikääntyvälle Suomelle niin julkisen talouden kuin eläkejärjestelmän kannalta. Asiantuntijamme Janne Pelkosen puheenvuoron lisäksi tilaisuudessa on aikaa keskustelulle ja kuulijoiden kysymyksille.

Tietoisku medialle: vaalikenttien kuumat eläkekysymykset

Mitä eläkeaiheita kannattaa seurata vaalikevään 2023 aikana? Puhutaanko vaalikentillä mielenterveyskriisistä ja työkyvyttömyyseläkkeistä vai eläkeläisköyhyydestä? Ovatko yrittäjät YEL-barrikadeilla? Miten näitä kysymyksiä voidaan aidosti ratkoa? Vaalikenttien eläkeaiheet luodataan ja ruoditaan toimittajille ja viestijöille suunnatussa tietoiskussamme!

Työeläkekoulu

Työeläkekoulu tarjoaa tiiviin katsauksen työeläkekuntoutukseen, työurien pidentämiseen ja eläke-etuuksiin. Webinaarina toteutettava tilaisuus on avoin kaikille ammattiliittojen aktiiveille – paikkakunnasta riippumatta.

Kolmas lähetys: Eläketietoa kansanedustajaehdokkaalle

Tarjoamme kansanedustajaehdokkaille tietoa eläketeemoista Kansan Eläkeradion ”suorassa lähetyksessä”. Järjestämme marras-joulukuussa yhteensä kolme samansisältöistä tilaisuutta, joissa käydään läpi eläkkeitä koskevia kuumia klassikkokysymyksiä sekä vastataan osallistujien mahdollisiin kysymyksiin.

Toinen lähetys: Eläketietoa kansanedustajaehdokkaalle

Tarjoamme kansanedustajaehdokkaille tietoa eläketeemoista Kansan Eläkeradion ”suorassa lähetyksessä”. Järjestämme marras-joulukuussa yhteensä kolme samansisältöistä tilaisuutta, joissa käydään läpi eläkkeitä koskevia kuumia klassikkokysymyksiä sekä vastataan osallistujien mahdollisiin kysymyksiin.

Ensimmäinen lähetys: Eläketietoa kansanedustajaehdokkaalle

Tarjoamme kansanedustajaehdokkaille tietoa eläketeemoista Kansan Eläkeradion ”suorassa lähetyksessä”. Järjestämme marras-joulukuussa yhteensä kolme samansisältöistä tilaisuutta, joissa käydään läpi eläkkeitä koskevia kuumia klassikkokysymyksiä sekä vastataan osallistujien mahdollisiin kysymyksiin.

Mistä kestäviä ratkaisuja ikääntyvälle Suomelle?

Onko väestöllä väliä ja miten väestöpolitiikkaa tulisi tehdä? Kestääkö eläkejärjestelmä nyt ja tulevaisuudessa? Entä pitäisikö väestön ikääntymisestä olla huolissaan? Näitä kysymyksiä käsittelemme Arkadia 2023 -ohjelman yhteydessä järjestämässämme keskustelutilaisuudessa, joka on kaikkien seurattavissa livetsriimin kautta.

Jyväskylän työeläkekoulu

Jyväskylän työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Seinäjoen työeläkekoulu

Seinäjoen työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Eläkejärjestelmän koeajo

Eläkejärjestelmämme laitettiin tositestiin keskiviikkona 28.9. pidetyssä keskustelutilaisuudessamme. Vieläkö kuusikymppinen kone revittää? Onko huoltotarpeita? Se selviää tilaisuutemme tallenteesta!

Turun työeläkekoulu

Turun työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Maarianhaminan työeläkekoulu

Maarianhaminan työeläkekoulun teemoina ovat ajankohtaiset eläkeasiat, eläkejärjestelmän rahoitus ja kestävyys sekä työeläkekuntoutus. Tilaisuus järjestetään ruotsiksi yhteistyössä Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa.

Rovaniemen työeläkekoulu

Rovaniemen työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Tampereen työeläkekoulu

Tampereen työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Kokkolan työeläkekoulu

Kokkolan työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Joensuun työeläkekoulu

Joensuun työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Kuopion työeläkekoulu

Kuopion työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Oulun työeläkekoulu

Oulun työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Lappeenrannan työeläkekoulu

Lappeenrannan työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Hallinnon koulutus

Tarjoamme työeläkevakuuttajien hallinnon jäsenille työeläkejärjestelmään ja sen toimintaan perehdyttävää koulutusta. Kevään 2022 koulutusohjelma alkaa toukokuun alussa ja sisältää yhteensä yhdeksän webinaaria.

Lahden työeläkekoulu

Lahden työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Nuorten työeläkekoulu 2022

Nuorten työeläkekoulun tarkoituksena on perehdyttää nuoria päättäjiä ja vaikuttajia työeläkejärjestelmään sekä sen toimintaan. Eläkeasiat koskettavat myös nuoria, sillä jo 17-vuotias työntekijä osallistuu työeläkemaksujen maksamiseen ja hänelle kertyy myös omaa, tulevaa työeläkettä.

Ajankohtaista tapahtumista

Suomi menee sekoillen kohti tulevaisuutta

Näin Suomi valmistautuu tulevaisuuteen: Päätökset tehdään liian myöhään, niiden yhteisvaikutuksia ei mietitä ja jo toimivaa ollaan rikkomassa. Silti toivoa saattaa…

Raportti: Suomen strateginen suunta on hukassa

Suomelta puuttuu strateginen suunta, joka vastaa päivänpolitiikan ja vaalikausien yli nouseviin ikääntyvän yhteiskunnan haasteisiin. Työeläkevakuuttajat Telan ja sosiaali- ja terveysalan…