Siirry sisältöön

Koulutukset ja tapahtumat

Järjestämme vuosittain erilaisia tapahtumia ja koulutuksia, jotka löytyvät kootusti tältä sivulta. Tulevien tilaisuuksien lisäksi sivulta löytyy tieto myös viime aikojen menneistä tapahtumista ja koulutuksista, joiden esitysaineistoihin voi palata tilaisuuden sivun kautta.

Tulevat tapahtumat

Eläkejärjestelmän koeajo

Tervetuloa mukaan, kun eläkejärjestelmämme laitetaan tositestiin keskiviikkona 28.9. keskustelutilaisuudessamme. Hyppää kyytiin livestriimin äärelle klo 15:00-15:45, kun lähdemme koeajamaan kotimaisen eläkemallimme. Vieläkö kuusikymppinen kone revittää? Onko huoltotarpeita?

Seinäjoen työeläkekoulu

Seinäjoen työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Jyväskylän työeläkekoulu

Jyväskylän työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Menneet tapahtumat

Listauksessa näkyvät järjestämämme koulutukset ja tapahtumat kuluvalta ja edelliseltä kalenterivuodelta.

Turun työeläkekoulu

Turun työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Maarianhaminan työeläkekoulu

Maarianhaminan työeläkekoulun teemoina ovat ajankohtaiset eläkeasiat, eläkejärjestelmän rahoitus ja kestävyys sekä työeläkekuntoutus. Tilaisuus järjestetään ruotsiksi yhteistyössä Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa.

Rovaniemen työeläkekoulu

Rovaniemen työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Tampereen työeläkekoulu

Tampereen työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Kokkolan työeläkekoulu

Kokkolan työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Joensuun työeläkekoulu

Joensuun työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Kuopion työeläkekoulu

Kuopion työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Oulun työeläkekoulu

Oulun työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Lappeenrannan työeläkekoulu

Lappeenrannan työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Hallinnon koulutus

Tarjoamme työeläkevakuuttajien hallinnon jäsenille työeläkejärjestelmään ja sen toimintaan perehdyttävää koulutusta. Kevään 2022 koulutusohjelma alkaa toukokuun alussa ja sisältää yhteensä yhdeksän webinaaria.

Lahden työeläkekoulu

Lahden työeläkekoulun teemoina ovat työeläkekuntoutus, työurien pidentäminen ja eläke-etuudet. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Lisäksi tilaisuudessa ovat puhumassa Eläketurvakeskuksen ja työeläkevakuuttajan asiantuntijat.

Yhteistyöllä takaisin työhön

Järjestämme yhdessä Kelan kanssa lääkäreille suunnatun webinaarikoulutuksen koskien keinoja, joilla lääkärit voivat tukea tuki- ja liikuntaelinsairauspotilaiden työhön paluuta.

Nuorten työeläkekoulu

Nuorten työeläkekoulun tarkoituksena on perehdyttää nuoria päättäjiä ja vaikuttajia työeläkejärjestelmään sekä sen toimintaan. Eläkeasiat koskettavat myös nuoria, sillä jo 17-vuotias työntekijä osallistuu työeläkemaksujen maksamiseen ja hänelle kertyy myös omaa, tulevaa työeläkettä.

Tervetuloa paratiisiin!

Järjestimme torstaina 28.10. klo 9.00–10.15 talouteen ja eläkkeisiin liittyvän keskustelutilaisuuden, jossa hypättiin tutkimaan positiivisia tulevaisuuskuvia. Entä jos Suomi ja eläkejärjestelmä kukoistavatkin vuonna 2030?

Eläkeareena 2021

Väestön ikääntyminen on tulevaisuushaaste, joka on jo todellisuutta. Kuinka turvaamme tulevaisuuden työeläkkeet, kun yhä useampi on eläkkeellä ja yhä harvempi töissä?

Eläkeläisjärjestöjen webinaari

Eläkeläisjärjestöjen jäsenille suunnatun webinaarin aiheina ovat eläkkeiden rahoituksen kestävyys, suomalaisten luottamus eläkejärjestelmään, Eläkkeeltä töihin -hankkeen esittely sekä muut ajankohtaiset asiat.

Ajankohtaista tapahtumista