Siirry sisältöön

Koulutukset ja tapahtumat

Järjestämme vuosittain erilaisia tapahtumia ja koulutuksia, jotka löytyvät kootusti tältä sivulta. Tulevien tilaisuuksien lisäksi sivulta löytyy tieto myös viime aikojen menneistä tapahtumista ja koulutuksista, joiden esitysaineistoihin voi palata tilaisuuden sivun kautta.

Tulevat tapahtumat

Kuopion työeläkekoulu

Tervetuloa mukaan Kuopion työeläkekouluun kuulemaan tekeillä olevasta eläkeuudistuksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista palkansaajalle. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Työeläkevakuuttajien hallinnon koulutusohjelma 2024

Tarjoamme työeläkevakuuttajien hallinnon jäsenille työeläkejärjestelmään ja sen toimintaan perehdyttävän koulutusohjelman touko-kesäkuun aikana. Koulutuksen suorittaminen on osoitus hyvästä työeläkevakuutustoiminnan asiantuntemuksesta. Toteutamme koulutusohjelman yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa.

Menneet tapahtumat

Listauksessa näkyvät järjestämämme koulutukset ja tapahtumat kuluvalta ja edelliseltä kalenterivuodelta.

Oulun työeläkekoulu

Tervetuloa mukaan Oulun työeläkekouluun kuulemaan tekeillä olevasta eläkeuudistuksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista palkansaajalle. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Kouvolan työeläkekoulu

Tervetuloa mukaan Kouvolan työeläkekouluun kuulemaan tekeillä olevasta eläkeuudistuksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista palkansaajalle. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Vaasan työeläkekoulu

Tervetuloa mukaan Vaasan työeläkekouluun kuulemaan tekeillä olevasta eläkeuudistuksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista palkansaajalle. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Eläkeuudistus sukupolvinäkökulmasta

Järjestämme yhteistyössä Allianssin kanssa koulutuksen nuorten eläkeneuvotteluihin osallistuville nuoriso- ja opiskelijajärjestöille. Koulutuksessa käsitellään työmarkkinakeskusjärjestöjen parhaillaan valmistelemaa seuraavaa eläkeuudistusta.

PSKJ:n koulutus eläkeuudistuksesta

Järjestämme palkansaajajärjestöjen hallintojen jäsenille ja henkilöstölle suunnatun koulutuksen, jossa kiinnitämme katseet seuraavaan eläkeuudistukseen. Neuvottelut uudistuksesta käynnistyivät viime syksynä ja valmista pitäisi olla jo tammikuussa 2025, joten edessä on merkityksellinen vuosi. Tule siis hakemaan eväät uudistuksen valmistelun seuraamiseen!

Työeläkekoulu -webinaari II

Syksyn 2023 työeläkekoulut käsittelevät käynnissä olevaa eläkeuudistusta sekä uudistuksen mahdollisesti tuomia muutoksia eläketurvaan. Järjestämme kaksi samansisältöistä webinaaria ammattiliittojen aktiiveille ympäri Suomen marras-joulukuun vaihteessa.

Työeläkekoulu -webinaari I

Syksyn 2023 työeläkekoulut käsittelevät käynnissä olevaa eläkeuudistusta sekä uudistuksen mahdollisesti tuomia muutoksia eläketurvaan. Järjestämme kaksi samansisältöistä webinaaria ammattiliittojen aktiiveille ympäri Suomen marras-joulukuun vaihteessa.

Yrittäjien eläketurva -webinaari

Järjestämme kaikille yrittäjille ympäri Suomen avoimen webinaarin, jossa käymme läpi yrittäjän eläkelaki YEL:n uudistusta sekä lain hyötyjä yrittäjille. Järjestämme tilaisuuden yhdessä Suomen Yrittäjien ja työeläkevakuuttajien kanssa. Alueellisena yhteistyökumppanina toimii Uudenmaan Yrittäjät. Tilaisuus on maksuton.

Yrittäjien eläketurva -tilaisuus Lahdessa

Järjestämme kaikille Päijät-Hämeen alueen yrittäjille avoimen tilaisuuden, jossa käymme läpi yrittäjän eläkelaki YEL:n uudistusta sekä lain hyötyjä yrittäjille. Järjestämme tilaisuuden yhdessä Suomen Yrittäjien ja työeläkevakuuttajien kanssa. Alueellisena yhteistyökumppanina toimii Päijät-Hämeen Yrittäjät. Tilaisuus on maksuton.

Yrittäjien eläketurva -tilaisuus Oulussa

Järjestämme kaikille Pohjois-Pohjanmaan alueen yrittäjille avoimen tilaisuuden, jossa käymme läpi yrittäjän eläkelaki YEL:n uudistusta sekä lain hyötyjä yrittäjille. Järjestämme tilaisuuden yhdessä Suomen Yrittäjien ja työeläkevakuuttajien kanssa. Alueellisena yhteistyökumppanina toimii Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät. Tilaisuus on maksuton.

Työeläkevakuuttajien hallinnon koulutusohjelma 2023

Tarjoamme työeläkevakuuttajien hallinnon jäsenille työeläkejärjestelmään ja sen toimintaan perehdyttävää koulutusta. Koulutuksen suorittaminen on osoitus hyvästä työeläkevakuutustoiminnan asiantuntemuksesta. Vuoden 2023 koulutusohjelman toteutamme yhteistyössä Tampereen yliopiston ja Eläketurvakeskuksen kanssa.

Nuorten asema työeläkejärjestelmässä

Järjestämme nuorille päättäjille ja vaikuttajille suunnatun työeläkekoulu-webinaarin, jossa perehdytään työeläkejärjestelmän perusasioihin. Onko eläkejärjestelmä oikeudenmukainen kaikille sukupolville? Riittävätkö rahat, myös nuorempien ikäluokkien eläkkeisiin? Vastaamme webinaarissa muun muassa näihin kysymyksiin.

Suora lähetys: Kestäviä ratkaisuja ikääntyvälle Suomelle

Kaikille kansanedustajaehdokkaille avoimessa tietoiskussa käydään läpi kestäviä ratkaisuja ikääntyvälle Suomelle niin julkisen talouden kuin eläkejärjestelmän kannalta. Asiantuntijamme Janne Pelkosen puheenvuoron lisäksi tilaisuudessa on aikaa keskustelulle ja kuulijoiden kysymyksille.

Tietoisku medialle: vaalikenttien kuumat eläkekysymykset

Mitä eläkeaiheita kannattaa seurata vaalikevään 2023 aikana? Puhutaanko vaalikentillä mielenterveyskriisistä ja työkyvyttömyyseläkkeistä vai eläkeläisköyhyydestä? Ovatko yrittäjät YEL-barrikadeilla? Miten näitä kysymyksiä voidaan aidosti ratkoa? Vaalikenttien eläkeaiheet luodataan ja ruoditaan toimittajille ja viestijöille suunnatussa tietoiskussamme!

Ajankohtaista tapahtumista