Siirry sisältöön

Kimmo Koivurinne

Kuka?

Olen toiminut Telan analyytikkona vuodesta 2018. Aiemmin olen työskennellyt eri omaisuuslajeihin liittyvien johdannaisten parissa pankkisektorilla sekä ollut kehittämässä instituutiovarainhoidon liiketoimintaa. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri, pääaineena rahoitus. Vuosituhannen alussa, ennen “oikeita töitä” olin kovan kysynnän kohteena oleva tiskijukka (DJ) ja pyöritin muun muassa omaa musiikkiohjelmaa Yleisradion nuorisokanavalla.

Työryhmät

  • Sijoitusten raportointiryhmä
  • Vakuutusalan poolitoimikunnan Työeläke- ja sosiaalivakuutusryhmä (Huoltovarmuuskeskus)

Vastuualueet

  • Työeläkealan sijoitustoiminnan tilastot ja analyysit
  • Rahoitusmarkkinoiden seuranta ja analysointi
  • Sidosryhmätyö

Kysy minulta

  • Eläkevaroista sekä niiden sijoittamisesta
  • Eläkejärjestelmän rahoituksellisesta kestävyydestä

Eläkejärjestelmä on kuin arvokello. Oikein huollettuna se kestää sukupolvelta toiselle.

Kimmo Koivurinne, Analyytikko

Vapaa-ajalla:

Keräilen äänilevyjä ja käsityönä valmistettuja kotimaisia lohiuistimia. Kesän koittaessa kalastan soutuveneellä laskien Kymijoella ja Tornionjoella. Kalastus on hyvää vastapainoa nykyiselle digiarjelle, jossa istumme välillä pitkiäkin aikoja erilaisten näyttöjen äärellä. Ja vaikka kalaa ei jostain syystä tulisikaan, saattaa luonnossa nähdä – paikasta riippuen, vaikkapa haikaran tai kurjen.

Työkavereiden sanomaa:

”Kimmo on kalamies, joka onkii esille suuremmatkin analyysit. On mahtavaa, että Kimmo hallitsee sijoitusmaailman kiemurat ja osaa kertoa niistä niin, että tavallinenkin kaduntallaaja ymmärtää. Huumorintajuinen ja sosiaalinen Kimmo on nokkela sanailija, joka tekee teräviä havaintoja ympäröivästä maailmasta. Kaiken lisäksi vielä mahtava seuramies!”

Kirjoituksiani

Inflaatiota ja muita huolenaiheita

Työeläkevarat kasvoivat vuoden 2021 kolmannella vuosineljänneksellä noin neljällä miljardilla eurolla. Pitkään jatkunut nousu osakemarkkinoilla alkoi laantua, mutta työeläkevarat kasvoivat etenkin…

Osakemarkkinavetoista elpymistä

Työeläkejärjestelmän rahoituksen osana toimivat sijoitusvarat kasvoivat vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä noin kahdeksalla miljardilla eurolla. Varojen kokonaismäärä oli kesäkuun lopussa yhteensä…