Siirry sisältöön

Mikko Mäkinen

Kuka?

Aloitin Telassa pääekonomistina maaliskuussa vuonna 2023. Tulin Telaan Suomen Pankista, jossa työskentelin rahapolitiikka- ja tutkimusosastolla. Aiempi työurani on monipuolinen mutta tutkimuspainotteinen. Olen tehnyt muun muassa akateemista tutkimusta ja opettanut tilastollisia menetelmiä. Olen koulutukseltani kauppatieteiden tohtori (taloustiede) Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Vastuualueet

  • Eläkejärjestelmän talous
  • Eläkejärjestelmän kestävyys
  • Eläkkeet osana julkista taloutta

Kysy minulta

  • Työeläkejärjestelmän taloudesta ja kestävyydestä

Eläkejärjestelmä on kuin Suomen koripallomaajoukkueet – jokaisella pelaajalla on oma roolinsa, mutta ikäluokasta riippumatta menestys rakentuu avoimuuden, luottamuksen ja yhteispelin varaan.

Mikko Mäkinen, Pääekonomisti

Vapaa-ajalla:

Harrastan kuntoliikuntaa monipuolisesti ympäri vuoden. Mailapeleistä erityisesti golf on lähellä sydäntäni. Kesällä viihdyn perheen kanssa mökillä, jossa käsistäni löytyy usein grillipihdit. Pidän ruoanlaitosta muutenkin. Viihdyn myös hyvän kirjan ääressä.

Kirjoituksiani

Matkalla eläkeuudistukseen

Pääministeri Petteri Orpon hallitus ei puuttunut kehysriihessä työeläkejärjestelmän rakenteisiin, kuten esimerkiksi jäädyttänyt työeläkeindeksiä tai nostanut eläkeikää. Tämä oli hyvä uutinen,…

Vippaa mulle viitonen

Jos työeläkejärjestelmän varallisuuden ajatellaan olevan käytettävissä muun julkisen talouden alijäämien paikkaamiseen, se hämärtää finanssipolitiikan vastuita ja altistaa työeläkkeet poliittisille suhdanteille.