Siirry sisältöön

Alueelliset työeläkekoulut vuonna 2024

Työmarkkinakeskusjärjestöt neuvottelevat vuoden 2024 aikana seuraavasta eläkeuudistuksesta. Mistä uudistuksessa on kyse, ja mitä se tarkoittaa palkansaajalle? Tätä teemaa käsittelemme alueellisissa työeläkekouluissamme kevään ja syksyn kuluessa, tervetuloa mukaan!

Pyrimme vastaamaan työeläkekouluissa mahdollisimman yksinkertaisesti osin melko monimutkaisiin kysymyksiin.

 • Miten eläkeuudistuksesta neuvotellaan?
 • Miltä pohjalta eläkeuudistusta tehdään?
 • Mitä eläkeuudistus voi tarkoittaa palkansaajalle?

Näillä kysymyksillä on nyt suuri painoarvo, koska työeläkejärjestelmää halutaan uudistaa ja seuraukset voivat olla pitkäkestoisia.

Alueellisten työeläkekoulujen kohderyhmänä ovat maakunnissa toimivat ammattiliittojen luottamushenkilöt, toimihenkilöt ja hallinnon jäsenet sekä aktiivit ja jäsenet. Järjestämme alueellisten työeläkekoulujen tilaisuudet yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen eli SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa. Työeläkekoulut ovat osallistujille maksuttomia.

Tarkemmat tiedot syksyn paikkakuntien työeläkekoulusta sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtumakohtaisilta sivuilta ohessa. Työeläkekoulun ohjelma on jokaisella paikkakunnalla sama.

Keväällä 2024 kiertueemme vieraili Vaasassa, Kouvolassa, Oulussa ja Kuopiossa.

Syksyn tilaisuudet

Rovaniemen työeläkekoulu

Tervetuloa mukaan Rovaniemen työeläkekouluun kuulemaan tekeillä olevasta eläkeuudistuksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista palkansaajalle. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Porin työeläkekoulu

Tervetuloa mukaan Porin työeläkekouluun kuulemaan tekeillä olevasta eläkeuudistuksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista palkansaajalle. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Helsingin työeläkekoulu

Tervetuloa mukaan Helsingin työeläkekouluun kuulemaan tekeillä olevasta eläkeuudistuksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista palkansaajalle. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Mikkelin työeläkekoulu

Tervetuloa mukaan Mikkelin työeläkekouluun kuulemaan tekeillä olevasta eläkeuudistuksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista palkansaajalle. Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Alueelliset työeläkekoulut 2025

Alueellisten työeläkekoulujemme kiertue jatkuu myös ensi vuonna! Tiedossa ovat jo tilaisuuspaikkakunnat, tarkemmat päivämäärät ja ohjelma tarkentuvat myöhemmin. Vuoden 2025 kiertueen paikkakuntia tulevat olemaan:

 • Hämeenlinna
 • Joensuu
 • Jyväskylä
 • Lahti
 • Lappeenranta
 • Seinäjoki
 • Tampere
 • Turku.

Lisätietoja kiertueesta