Siirry sisältöön

Tietoisku medialle: vaalikenttien kuumat eläkekysymykset

Mitä eläkeaiheita kannattaa seurata vaalikevään 2023 aikana? Puhutaanko vaalikentillä mielenterveyskriisistä ja työkyvyttömyyseläkkeistä vai eläkeläisköyhyydestä? Ovatko yrittäjät YEL-barrikadeilla? Miten näitä kysymyksiä voidaan aidosti ratkoa? Vaalikenttien eläkeaiheet luodataan ja ruoditaan toimittajille ja viestijöille suunnatussa tietoiskussamme!

Kansan Eläkeradio esittää: vaalikenttien kuumat eläkekysymykset - tietoisku toimittajille ja viestijöille keskiviikkona 1.2.2023 klo 9-10.

Mitkä eläkekysymykset puhuttavat turuilla ja toreilla keväällä 2023? Mitä väärinkäsityksiä niihin kenties liittyy? Tervetuloa linjoille kuulemaan ja kysymään, kun asiantuntijamme avaavat vaalikevään perinteisiä ja uusia eläkeaiheita Teams-tietoiskussa.

Tietoiskussa kuullaan asiantuntijoidemme alustukset kevään keskeisistä eläkekysymyksistä. Osioiden aikana ja jälkeen on aikaa kysymyksille.

Teams-tilaisuus on tarkoitettu toimittajille, eläkeaiheista kiinnostuneille viestijöille ja toimittajaopiskelijoille. Tilaisuus on ainoastaan mukaan ilmoittautuneiden kuunneltavissa, eikä sitä striimata yleisölle tai tallenneta. Osallistuminen ei vaadi Teams-sovelluksen asentamista, selain ja toimiva nettiyhteys riittävät.

Ohjelma

Mitä tapahtuu yrittäjän eläke- ja sosiaaliturvalle?

Yrittäjän eläkelain (YEL) täsmennys ei ehtinyt edes astua voimaan, kun keskustelu isomman uudistuksen tarpeesta käynnistyi.

  • Mistä kohutussa lakimuutoksessa oli kyse?
  • Miksi yrittäjien eläketurva ei voi luisua vapaaehtoisuuteen?

Alustajana yhteiskuntavaikuttamisen päällikkö Janne Pelkonen. Tässä Pelkosen tuorein kirjoitus yrittäjäeläkkeistä.

Puhutaanko vaalikentillä työkyvyttömyydestä? Entä jos kaikki uupuvat?

Ikääntyvä Suomi ei saa hukata kansalaisiaan työkyvyttömyyseläkkeelle nykytahdilla.

  • Mitä suomalaisten työkyvylle on tapahtunut?
  • Mitä nuorten kasvavalle mielenterveysperusteiselle työkyvyttömyydelle pitäisi tehdä?

Alustajana yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntija Turkka Sinisalo. Tässä Sinisalon tuorein haastattelu.

Kansan Eläkeradio – vastauksia noin 3 minuutissa ja 3 ranskalaisella

Maistiaisia eläkkeiden klassikkokysymyksistä tarjoilee Kansan Eläkeradio. Sarjan jakson esimerkiksi pienten eläkkeiden nostamisesta voit kuunnella alla ja loput Kansan Eläkeradion sivulla. Jaksojen oheen olemme koonneet faktapaketit.

Ajankohta


Tapahtumapaikka

Microsoft Teams

Lisätiedot

Viestintäpäällikkö Jenni Heino, etunimi.sukunimi@tela.fi, puh 040 170 4656