Siirry sisältöön

Suomi vuonna 2049 – mitä oikein tapahtui?

Telan ja SOSTEn keskustelutilaisuudessa katsottiin tulevaisuuteen ja sieltä takaisin!

Järjestimme yhdessä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n kanssa keskustelutilaisuuden keskiviikkona 27.9.2023 klo 15.30-16.15. Tilaisuudessa tutkittiin Suomen tulevaisuuskuvia Telan ja SOSTEn tuoreen raportin pohjalta. Raportti kuvaa ikääntyvän yhteiskuntamme mahdolliset kehitysskenaariot ammentaen yhdentoista suomalaisen vaikuttajan ajattelusta.

Keskustelun tallenne on katsottavissa YouTube-kanavaltamme.

Raporttiin voit tutustua tiedotteestamme tai suoraan linkeistä alla.

Suomi tekee koko ajan pieniä ja suuria valintoja. Niiden seurauksena ja niistä huolimattakin maailma voi muuttua parissa kymmenessä vuodessa enemmän kuin uskommekaan. Siksi on aika katsoa tulevaisuuteen – ja sieltä tämän hetken päätöksiin.

Keskustelijoina livestriimattavassa debatissa olivat Telan ja SOSTEn aivoriihessä vaikuttaneet työelämäprofessori Vesa Vihriälä ja riihen puheenjohtajana toiminut Väestöliiton toimitusjohtaja ja SOSTEN puheenjohtaja Eija Koivuranta sekä Telasta yhteiskuntavaikuttamisen päällikkö Janne Pelkonen. Lisäksi keskustelijoina olivat kansanedustajat Aura Salla ja Pinja Perholehto. Tilaisuuden avasi Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes. Juontaja Sakari Sirkkasen johdolla keskustelijat kommentoivat tulevaisuuskuvia. Niitä on kolme ja voit tutustua niihin videoiden avulla:

Mitä oikein tapahtui, että Suomi jätti hyvästit hyvinvointivaltiolle ja ajatukselle yhteisestä riskien jakamisesta?

Tai mitä tapahtui, että isot investoinnit koulutukseen ja hyvinvointiin nähtiin yhtäkkiä mahdollisiksi?

Tai miten ihmeessä poliittinen päätöksenteko meni niin solmuun, että tapahtui mitä tapahtui?

Tilaisuuden aiheista käytävään keskusteluun voit osallistua X.ssä tunnisteella #Suomi2049 ja seurailemalla X-tiliämme @Tela_ry.

Lue lisää

Vesa Vihriälän ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen ennakkohaastattelu.

Ajankohta


Tapahtumapaikka

Livestriimi

Lisätiedot

Viestintäpäällikkö Jenni Heino, puh 040 170 4656, jenni.heino@tela.fi