Siirry sisältöön

Suomi vuonna 2049 – mitä oikein tapahtui?

Telan ja SOSTEn keskustelutilaisuudessa katsotaan tulevaisuuteen ja sieltä takaisin – tervetuloa mukaan!

Keskiviikkona 27.9.2023 matkataan vuoteen 2049 ja tutkitaan Suomen tulevaisuuskuvia syksyllä ilmestyvän raportin pohjalta. Pidä hatustasi kiinni ja lähde mukaamme matkalle, striimin äärellä tavataan!

Suomi vuonna 2049 - mitä oikein tapahtui?

Suomi tekee koko ajan pieniä ja suuria valintoja. Niiden seurauksena ja niistä huolimattakin maailma voi muuttua parissa kymmenessä vuodessa enemmän kuin uskommekaan. Siksi on aika katsoa tulevaisuuteen – ja sieltä tämän hetken päätöksiin.

Lämpimästi tervetuloa livestriimin äärelle, kun järjestämme yhdessä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n kanssa keskustelutilaisuuden keskiviikkona 27.9.2023 klo 15:30-16:15. Tilaisuudessa tutkitaan Suomen tulevaisuuskuvia Telan ja SOSTEn raportin pohjalta. Tilaisuuden yhteydessä ilmestyvä raportti kuvaa ikääntyvän yhteiskuntamme mahdolliset kehitysskenaariot ammentaen yhdentoista suomalaisen vaikuttajan ajattelusta.

Keskustelijoina ovat Telan ja SOSTEn aivoriihessä vaikuttaneet työelämäprofessori Vesa Vihriälä ja riihen puheenjohtajana toiminut Väestöliiton toimitusjohtaja Eija Koivuranta, kansanedustajat Aura Salla ja Pinja Perholehto sekä Telasta yhteiskuntavaikuttamisen päällikkö Janne Pelkonen. Tilaisuuden avaa Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes. Juontaja Sakari Sirkkasen johdolla he kommentoivat tulevaisuuskuvia. Niitä on kolme:

  • Mitä oikein tapahtui, että Suomi jätti hyvästit hyvinvointivaltiolle ja ajatukselle yhteisestä riskien jakamisesta?
  • Tai mitä tapahtui, että isot investoinnit koulutukseen ja hyvinvointiin nähtiin yhtäkkiä mahdollisiksi?
  • Tai miten ihmeessä poliittinen päätöksenteko meni niin solmuun, että tapahtui mitä tapahtui?

Keskustelu striimataan Yle Areenassa.

Tilaisuuden aiheista käytävään keskusteluun voit osallistua Twitterissä tunnisteella #Suomi2049 ja seurailemalla Twitter-tiliämme @Tela_ry.

Ennakkomaistiaisen tilaisuudesta voit katsoa alla tai YouTube-kanavallamme.

Lue lisää

Vesa Vihriälän ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen ennakkohaastattelu.

Ajankohta


Tapahtumapaikka

Livestriimi

Lisätiedot

Viestintäpäällikkö Jenni Heino, puh 040 170 4656, jenni.heino@tela.fi