Siirry sisältöön

Jyväskylän työeläkekoulu käynnisti syksyn kiertueen – vielä ehdit mukaan!

Alueellisten työeläkekoulujemme kiertue on pyörähtänyt syksyn osalta käyntiin. Viime viikolla Jyväskylässä järjestämämme työeläkekoulu keräsi reilu 30 osallistujaa, jotka saivat illan aikana tuhdin tietopaketin tulevaisuuden eläkepolitiikasta, eläkkeiden rahoituksesta ja riittävyydestä sekä eläkkeelle jäämiseen vaikuttavista valinnoista. Kuulijat kokivat saamansa informaation kiinnostavaksi ja tärkeäksi.

Kiertueen teemat toistuvat jokaisella kiertuepaikkakunnalla. Illan kolme luentoa tarjoavat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mistä eläkepolitiikassa puhutaan juuri nyt?
  • Mitkä periaatteet ohjaavat päätöksentekoa eläkeuudistuksia tehtäessä?
  • Miten eläkkeet rahoitetaan? Mitkä kaikki seikat rahoitukseen vaikuttavat?
  • Miten eläke karttuu?
  • Mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelee omaa eläköitymistään?

Luennoista vastaavat palkansaajakeskusjärjestöjen, Telan ja Eläketurvakeskuksen asiantuntijat. Järjestämme alueelliset työeläkekoulut yhdessä SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Mukaan mahtuu vielä!

Järjestämme alueellisten työeläkekoulun syksyn kuluessa kaikkiaan kahdeksalla paikkakunnalla. Jyväskylän jälkeen vuorossa ovat Seinäjoki, Lappeenranta, Tampere, Oulu, Rovaniemi, Lahti ja Turku. Työeläkekoulut on suunnattu maakunnissa toimiville ammattiliittojen luottamus ja toimihenkilöille, hallinnon jäsenille sekä muille aktiiveille.

– Työeläkekouluihin ovat tervetulleita kaikki ammattiliittojen jäsenet, jotka ovat kiinnostuneita työeläkejärjestelmästä, sen toiminnasta ja oman eläketurvan muodostumisesta. Kaikissa syksyn tilaisuuksia on tällä hetkellä tilaa, eli kannattaa ihmeessä ilmoittautua mukaan. Ja mikäli tilaisuus olisikin täynnä, aina voi ilmoittautua myös jonotuslistalle, vinkkaa koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen.

Ilmoittautuminen tilaisuuksiin tapahtuu kootusti Alueelliset työeläkekoulut 2019 -ilmoittautumislomakkeella.

Tarkemmat tiedot tilaisuuksien ajankohdista, tapahtumapaikoista ja ohjelmasta löytyvät Työeläkekoulu-sivultamme.

Lisätietoja: