Siirry sisältöön

Koulutustoimintamme otti digiloikan – hyppää mukaan!

Kun koronavirus ja siihen liittyvät rajoitustoimet pysäyttivät yhteiskunnan maaliskuun puolivälissä, myös koulutustoimintamme oli uuden tilanteen edessä. Alueellisten työeläkekoulujen kevään viimeiset tilaisuudet jouduttiin perumaan ja työeläkevakuuttajien hallinnolle tarjoamamme koulutuskokonaisuus jouduttiin viemään pikavauhdilla verkkoon.

Koulutustoimintamme digitalisoituminen oli äkkihyppy uuteen, joskin jo pidempään kuitenkin pohdinnassa ollut asia. Verkkokoulutuksien palaute on kuitenkin ollut erinomaista ja paluuta täysin entiseen tuskin tulee. Webinaarien myötä syksyn koulutustarjontamme uudistuu ja laajenee.

Ehdimme keväällä kiertää viidellä paikkakunnalla ja tavata lähes 190 ammattiliittojen luottamushenkilöä, hallinnon jäsentä sekä aktiivia alueellisten työeläkoulujen kiertueellamme, kun viimeiset kolme koulutusta jouduttiin perumaan koronavirusepidemian takia. Viimeisessä työeläkekoulussa Helsingissä (11.3.) tehtiin jo erityisjärjestelyjä, ja muun muassa vaihdettiin 100 henkilön tila väljäksi 400 henkilön auditorioksi. Kahvien ohella oli tarjolla myös käsidesiä. Kevään koulutusten luentomateriaalit ovat edelleen saatavilla verkkosivuillamme, teemana oli työeläkekuntoutus.

Eläkeoppia myös kotisohvalle

Syksyn tilaisuuksien suunnittelu on käynnissä ja jo nyt on selvää, että perinteiset, yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen kanssa järjestämämme alueelliset työeläkekoulut siirtyvät ainakin tulevan syksyn osalta verkkoon. Nämä maakunnissa pidetyt koulutustilaisuudet korvataan syys-lokakuussa pidettävällä webinaarilla. Muutoksen myötä koulutukset ovat aiempaa laajemmin saatavilla ja kaikkien eläkeasioista kiinnostuneiden hyödynnettävissä. Sähköisesti etänä voit osallistua koulutukseen mistäpäin Suomea tahansa ja vieläpä mukavasti omalta kotisohvalta. Tarkempaa tietoa ja kutsu tulossa syksyllä!

Liittojen tilaisuuspyyntöjä on rajoitustoimien aikana hoidettu etäyhteydellä (Microsoftin Teams-sovelluksella, jota voi helposti käyttää myös nettiselaimella), ja myöhemmin syksyllä toimitaan vallitsevan tilanteen mukaan.

”Syksyn koulutuksien valikoimassa tulee olemaan webinaareja, livestriimauksia sekä mahdollisesti myös lähikoulutuksia.”

Näillä näkymin korona-ajan kaikki, myös tapahtumia koskevat rajoitustoimet päättyvät 1.10.2020. Seuraamme tietysti kesän ja alkusyksyn tilannetta ja noudatamme hallituksen kulloisiakin ohjeita. Syksyn koulutuksien valikoimassa tulee olemaan webinaareja, livestriimauksia sekä mahdollisesti myös lähikoulutuksia. Lisää infoa syksyllä, seuraa koulutuskalenteriamme.

Alueelliset työeläkekoulut verkossa -mainosbanneri.

P.S. Syksyllä myös muita tilaisuuksiamme on tarjolla verkossa. Joko luit Väestöliiton kanssa 8.9. järjestettävästä tilaisuudestamme Kestävän väestönkehityksen Suomi? Tilaisuudessa julkaistaan laaja asiantuntija-analyysi väestökehitykseen vaikuttavista ja keskustellaan, millaista väestöpolitiikkaa Suomi tarvitsee.

Kommentit

Vastaa


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kirjoittaja

Kirsi Siltanen

Koulutuspäällikkö