Siirry sisältöön

Tutkimushanke lähtee selvittämään suomalaisten näkemyksiä instituutioista

Olemme käynnistäneet yhdessä Sitran, Kuntaliiton ja e2 Tutkimuksen kanssa tutkimushankkeen, jossa selvitetään suomalaisten näkemyksiä yhteiskunnan keskeisistä instituutioista. Onko suhde instituutioihin murroksessa?

Mikä on instituutioiden merkitys eri-ikäisille suomalaisille? Onko luottamuksessa ja odotuksissa eroja? Tutkimuksessa tarkastellaan eri-ikäisten näkemyksiä perheestä, kunnasta, mediasta, eduskunnasta ja eläkejärjestelmästä. Tutkimus tuottaa tietoa sukupolvia yhdistävistä ja erottavista tekijöistä.

– Murrosten aikana tarvitaan monipuolista tietoa erityisesti nuorten ajattelusta, jotta voimme ennakoida tulevaa ja kehittää instituutioita tietoon perustuen. Käynnistyvä tutkimus voi paljastaa pinnan alla olevia näkemyksiä ja riskejä, jotka voivat yleistyessään haastaa yhteiskuntaa, toteaa toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes hankkeen starttitiedotteessa.

Tutkimus on osa e2 Tutkimuksen toteuttamaa laajempaa hankekokonaisuutta, jonka muissa osatutkimuksissa tarkastellaan suomalaisten suhdetta työelämään ja hyvän elämän edellytyksiä. Tutkimuksen on määrä valmistua ensi vuonna.