Siirry sisältöön

Eläkejärjestelmään kohdistuvassa luottamuksessa on tuoreen tutkimuksen mukaan eroja ikä- ja väestöryhmittäin

Instituutioihin kohdistuvasta luottamuksesta on julkaistu tuore E2 Tutkimuksen tekemä tutkimus. Eläkejärjestelmä oli yksi tarkasteltavista instituutioista. Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes kommentoi tutkimusta julkaisutilaisuudessa 27. syyskuuta. Olemme olleet hankkeessa mukana yhdessä Kuntaliiton ja Sitran kanssa.

Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan nuoret antavat vanhempia ikäryhmiä vahvemman tuen hyvinvointiyhteiskunnalle. E2:n tutkimuksessa on tarkasteltu eri-ikäisten käsityksiä instituutioista ja niihin kohdistuvia odotuksia. Suomalaiset luottavat erityisesti perheeseen, tieteeseen ja tutkimukseen, poliisiin, puolustusvoimiin ja koulujärjestelmään. Heikointa luottamus on poliittiseen päätöksentekoon, mediaan ja kirkkoon.

”Väestön ikääntyminen ja huoltosuhteen heikkeneminen aiheuttavat huolta eläkejärjestelmän kestokyvystä. Nämä teemat ovat myös olleet voimakkaasti esillä julkisessa keskustelussa. Luottamuksessa eläketurvaan on suuria eroja eri ikäryhmissä, mutta eläketurvaa pidetään kaikissa ikäryhmissä merkittävänä hyvinvoinnin kannalta. Työeläkevakuuttajia pidetään myös turvaa tuovana tahona”, kommentoi Siimes E2:n tiedotteessa.