Siirry sisältöön

Esittelyssä Jari Sokka

Jari Sokka aloitti analyysitoimintojemme johtajana ja Telan toimitusjohtajan varahenkilönä elokuussa. Sokan tehtäviin Telassa kuuluvat työeläkkeiden rahoitukseen liittyvät kysymykset ja niihin liittyvä edunvalvonta.

Kuka?

Aloitin telalaisena elokuussa 2021 oltuani sitä ennen pitkähköllä sapattivapaalla edellisen työtehtäväni, henkivakuutusyhtiö Suomen toimitusjohtajuuden päätyttyä. Työeläkealalla olen kyllä aikaisemminkin toiminut ollessani Kevassa parinkymmenen vuoden ajan sekalaisissa tehtävissä. Koulutukseltani – ja ehkä myös luonteeltani – olen matemaatikko: pidän siitä, että asiat seuraavat toisiaan loogisessa järjestyksessä. Voi siis hyvällä syyllä kysyä, mitä teen työeläkealalla.

Jari Sokka henkilökuva.
Jari Sokka vastaa meillä analyysitoimintojen johtamisesta ja kehittämisestä.

Vastuualueet?

  • analyysitoimintojen johtaminen ja kehittäminen
  • esimiestehtävät
  • eläkejärjestelmän rahoitus

Vapaa-ajalla?

Vapaa-aikani kuluu erilaisten ja vaihtelevien keräilyharrastusten sekä korkea-, matala- ja ruumiinkulttuurin parissa.

Jos sinun täytyisi kiteyttää eläkejärjestelmä yhteen mietelauseeseen?

Eläkejärjestelmä on kuin Italia: koko ajan vararikon partaalla, mutta aina silti porskuttaa.

Mitä työkaverit sanovat?

Jarilla on hieman musta, mutta äärimmäisen hyvä huumorintaju! Hän on rauhallinen ja analyyttinen ammattilainen, joka ymmärtää tarkasti eläkejärjestelmän rahoituskuvioita. Jari tekee hyviä kysymyksiä ja hänen teräviä tilanneanalyysejaan on ilo kuunnella ja lukea. Hän hahmottaa hetkessä eri näkökulmat, joita moni muu ei tule ajatelleeksi tai ei ainakaan kykene sanoittamaan yhtä oivaltavasti.

Ota yhteyttä!

Johtaja
etunimi.sukunimi@tela.fi
0400 703 620

P.S. Jari on kirjoittanut ensimmäisen Tela-bloginsa Kakunmuruista ja työeläkejärjestelmästä – käy lukemassa!