Siirry sisältöön

Esittelyssä Mikko Mäkinen

Toimistomme asiantuntijakaarti sai maaliskuun alussa uuden vahvistuksen, kun Mikko Mäkinen aloitti pääekonomistinamme. Mikon vastuulla ovat erityisesti eläkejärjestelmän talouteen ja kestävyyteen liittyvät asiat.

Mikko Mäkinen henkilökuva
– Telan pääekonomistin tehtävä on uusi ja mielenkiintoinen kokonaisuus, että siitä ei yksinkertaisesti voinut kieltäytyä, toteaa Mikko Mäkinen.

Millainen on työhistoriasi?

Minulla on pitkä työhistoria tutkijana ja ekonomistina. Siirryin Telaan Suomen Pankista, jossa työskentelin vanhempana ekonomistina rahapolitiikka- ja tutkimusosastolla. Tätä ennen työskentelin Aalto-yliopistossa, jossa tein akateemista tutkimusta ja opetin tilastollisia menetelmiä. Olen myös työskennellyt tutkijana Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksessa ja Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa. Väittelin kauppatieteiden tohtoriksi (taloustiede) Helsingin kauppakorkeakoulusta. Maisteritutkintoni on Helsingin yliopistosta (taloustiede).

Mikä sai sinut kiinnostumaan Telasta?

Telan pääekonomistin tehtävä on uusi ja mielenkiintoinen kokonaisuus, että siitä ei yksinkertaisesti voinut kieltäytyä, kun tällainen mahdollisuus avautui.

Mitä kaikkea työsi sisältää?

Olen aloittanut Telassa vasta muutama viikkoa sitten, joten menossa on sisäänajo Telan toimintaan ja työeläkejärjestelmään. Ja tietysti olen tutustunut uusiin kollegoihini. Heiltä olenkin saanut hyvää opastusta työeläkejärjestelmän salaisuuksiin.

Tehtäviini Telassa kuuluvat muun muassa eläkejärjestelmän talouteen ja kestävyyteen liittyvät asiat, työeläkejärjestelmän tarkastelu osana suomalaista sosiaaliturvaa sekä sidosryhmätyö. Lisäksi osallistun yhteiskunnalliseen keskusteluun ja ymmärryksen rakentamiseen koskien niin työeläkejärjestelmää kuin julkiseen talouteen ja työllisyyteen liittyviä asioita. Osallistun myös luennoitsijana Telan järjestämiin koulutuksiin, ja ensimmäiset koulutustapahtumat ovat kalenterissani jo maaliskuussa.

Mikä sinua kiehtoo työeläkealassa?

Minua kiehtoo muun muassa se, että työeläkejärjestelmä on yhteinen sosiaalivakuutusprojektimme. Tarkasteluhorisontti on pitkä, useita vuosikymmeniä, toisin kuin monien muiden taloudellisten muuttujien kohdalla. Maailman ja taloudellisen ympäristön muuttuessa työeläkeala on myös onnistunut vastaamaan haasteisiin.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Harrastan kuntoliikuntaa monipuolisesti ympäri vuoden. Mailapeleistä erityisesti golf on lähellä sydäntäni. Kesällä viihdyn perheen kanssa mökillä, jossa käsistäni löytyy usein grillipihdit. Pidän ruoanlaitosta muutenkin. Viihdyn myös hyvä kirjan ääressä.