Siirry sisältöön

Esittelyssä Tiina Satti

Saimme huhtikuun puolivälissä joukkoomme uuden työtoverin, kun lakiasiainpäällikkö Tiina Satti aloitti tehtävässään. Tiinan vastuulla on erityisesti työeläkealaa koskeva kansallinen ja EU-lainsäädäntö.

– Nyt tuntui hyvälle ajankohdalle vaihtaa toiseen melko tiukasti säänneltyyn alaan, jolla on yhteiskunnallisesti suuri merkitys, toteaa Tiina Satti.

Millainen on työhistoriasi?

Tulin Telaan sosiaali- ja terveysministeriöstä, jossa tein lääkkeisiin liittyvää säädösvalmistelua. Ennen ministeriötä olen tehnyt töitä lääkealaa valvovassa viranomaisessa (Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea), lääketeollisuuden edunvalvontajärjestössä (Lääketeollisuus ry) sekä useissa eri lääkeyrityksissä. Lisäksi olen työskennellyt potilasvahinkolautakunnassa.

Mitä kaikkea työsi sisältää?

Olen vasta alkumetreillä perehtymisessä työhöni ja Telan toimintaan. Työn kuvani on monipuolinen ja vastaan kansallisesta lainsäädännöstä ja EU-asioista. En ehkä tässä vaiheessa Tela-uraani vielä itsekään välttämättä tiedä, mitä kaikkea työni lopulta sisältää. Mutta työ järjestössä on mielestäni mielenkiintoista ja monipuolista ja siihen kuuluu niin asioihin vaikuttamista ulkoisissa sidosryhmissä kuin paljon valmistelu- ja taustatyötä jäsenten kanssa.

Mikä sinua kiehtoo työeläkealassa?

Olen lähes koko työurani katsonut lääkeasioita eri näkökulmista. Nyt tuntui hyvälle ajankohdalle vaihtaa toiseen melko tiukasti säänneltyyn alaan, jolla on yhteiskunnallisesti suuri merkitys.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Minulla on kaksi koululaista, joten suurimman osan vapaa-ajastani vietän perheen parissa. Liikumme luonnossa, tapaamme ystäviä ja kuskaan lapsia harrastuksiin. Haaveilen, että harrastaisin myös itse nykyistä enemmän liikuntaa, lukisin ja neuloisin villapaitoja.