Siirry sisältöön

Tervetuloa seminaariin – tuore tutkimus eläkeiän muuttamisen ja osa-aikaeläkkeen vaikutuksista työuriin

Eläkeuudistuksissa voidaan muuttaa eläkeikää ja rakentaa joustavia eläkeratkaisuja työurien pidentämiseksi. Miten nämä keinot toimivat? Järjestämme yhdessä Palkansaajien tutkimuslaitoksen seminaarin, jossa julkaisemme näihin kysymyksiin vastaavaan tutkimuksen. Tervetuloa!

Työurien pidentäminen ja eläkeiän nostaminen ovat avainkysymyksiä eläkejärjestelmää uudistettaessa. Ratkaisuja on usein etsitty rahallisista kannustimista sekä osa-aikatyön ja joustavan työajan mahdollisuuksista, mutta viime kädessä meillä on ollut niukasti tietoa toimien tehokkuudesta.

Ovatko taloudelliset kannustimet tehokas keino nostaa eläkeikää? Mikä merkitys on eläkeikärajan nostamisella? Entä osa-aikaeläkeratkaisut – saadaanko niillä pidennettyä työuria?

Työeläkevakuuttajat Tela ja Palkansaajien tutkimuslaitos julkaisevat tutkimusraportin, joka vastaa näihin kysymyksiin vuoden 2005 eläkeuudistuksessa tehdyn eläkeikämuutoksen ja jo poistuneen eläkelajin, osa-aikaeläkkeen, pohjalta.

Tervetuloa seminaariimme 24.10.2019 klo 8:30-10:30 Helsingin Musiikkitaloon kuuntelemaan tutkimusten tulokset sekä asiantuntijoiden pohdintaa politiikkasuosituksista. Seminaarissa asiantuntijat peilaavat tuloksia myös tuleviin eläkeuudistuksiin.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 16.10. mennessä ja vinkkaa myös kollegallesi!

Seminaarin ohjelma

Klo 8:30 Aamiainen

Klo 9:00 Tilaisuuden avaus

  • viestintäjohtaja Minna Sirkka, Työeläkevakuuttajat Tela

Klo 9:05 Tutkimuksen esittely ja tulokset

  • vanhempi tutkija Terhi Ravaska ja tutkimuskoordinaattori Ohto Kanninen, Palkansaajien tutkimuslaitos

Klo 9:50 Kommentit ja keskustelua

  • edunvalvonnasta vastaava johtaja Katarina Murto, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK
  • asiantuntija Antti Tanskanen, Elinkeinoelämän keskusliitto EK
  • toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes, Työeläkevakuuttajat Tela

Klo 10:30 Tilaisuus päättyy