Siirry sisältöön

Me tulemme taas!

Alueellisten työeläkekoulujemme kahdeksas vuosi pyörähtää käyntiin. Järjestämme yhteistyökumppaneidemme SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa keväällä kahdeksan työeläkekoulua. Pääteemana on työeläkekuntoutus. Kevään kiertue käynnistyy helmikuussa Mikkelistä ja päättyy huhtikuussa Joensuuhun.

Kevään työeläkekoulujen kiertueella teemana ovat työeläkekuntoutus ja työurien pidentäminen. Mukana ovat työeläkevakuuttajien asiantuntija- ja vakuutuslääkärit. Luennoissa avataan työurien pidentämistä useasta näkökulmasta:

 • Miksi työurien pidentämistä tarvitaan?
 • Mitä eläkepolitiikassa on meneillään ja tulossa lähivuosina?
 • Mitä työeläkekuntoutus on ja kenellä oikeus päästä kuntoutukseen?
 • Mikä on vakuutuslääkärin rooli työkyvyn arvioinnissa?

Varmista paikkasi työeläkekoulussa ja ilmoittaudu heti! Saat kutsun oman ammattiliittosi kautta, mutta ilmoittautua voi suoraan verkkosivuillamme. Sivuiltamme löydät myös kevään paikkakunnat ja ohjelman. Työeläkekoulut on tarkoitettu palkansaajajärjestöjen luottamushenkilöille, työsuojeluvaltuutetuille, liittojen toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille, aktiiveille sekä jäsenille. Tilaisuudet ovat toki avoimia kaikille, joiden työtä työeläkeasiat koskettavat.

Kevään työeläkekoulujen paikkakunnat ja ajankohdat ovat

 • Mikkeli 12.2.
 • Kouvola 19.2.
 • Pori 26.2.
 • Vaasa 4.3.
 • Helsinki 11.3.
 • Hämeenlinna 18.3.
 • Kuopio 25.3.
 • Joensuu 1.4.

Tervetuloa!

Tiedoksi jo nyt myös syksyn työeläkekoulujen paikkakunnat ja ajankohdat (kutsu tulee ja ilmoittautuminen avautuu kesäkuussa):

 • Lahti 2.9.
 • Lappeenranta 9.9.
 • Oulu 16.9.
 • Rovaniemi 23.9.
 • Tampere 30.9.
 • Turku 7.10.
 • Seinäjoki 14.10.
 • Jyväskylä 21.10.

Lähes 760 osallistujaa vuonna 2019

Alueelliset työeläkekoulut ovat löytäneet mukavasti kuulijansa ja kävijöiden määrät ovat olleet koko ajan nousussa. Viime vuoden työeläkekoulussa teemana olivat eläkepolitiikka tulevaisuudessa, eläkkeiden rahoitus ja riittävyys sekä eläkkeelle jäämiseen vaikuttavat valinnat. Erityisosaamisensa kiertueelle toivat Eläketurvakeskuksen asiantuntijat. Tavoitimme kiertueella lähes 760 eri ammattiliittojen luottamusmiestä, hallinnon-, aktiivi- sekä rivijäsentä.

Viime vuonna osallistujia kiinnosti erityisesti eläkkeelle jäämisen eri vaihtoehdot. Miten eri eläkelajit eroavat toisistaan? Miten oman eläkkeen määrään voi vaikuttaa? Miten elinaikakerroin vaikuttaa? Mitä kaikkea on hyvä huomioida ennen eläkkeelle jäämistä. Työmarkkinajärjestöjen roolia eläkejärjestelmän kehittämisessä sekä palkansaajien tavoitteiden avaamista pidettiin erittäin kiinnostavana. Eläkejärjestelmän sekä eläkkeiden rahoituksen perusperiaatteiden koko ison kuvan avaamista pidettiin myös hyödyllisenä ja ymmärrystä lisäävänä.

Useampikin osallistuja palaa työeläkekouluun vuodesta toiseen. Vuosittain vaihtuvien aiheiden myötä tulee aina uusia näkökulmia ja kokonaisuuden ymmärrys lisääntyy, he kertoivat palautteissaan.

Moni osallistuja totesi, että aikoo pohtia erilaisia vaihtoehtoja ennen eläköitymistä sekä olla yhteyksissä omaan eläkevakuuttajaan. Moni pohdiskeli myös, että työssä kannattaa olla mahdollisimman pitkään, jos vain työkykyä riittää. Ennen eläkkeelle jäämistä kannattaa myös olla perillä tulevan eläkkeen määrästä ja sen selvittämiseksi aiotaan käyttää eläkelaskureita. Kaikkiaan koulutuksia pidettiin tarpeellisina ja ne selkeyttivät omia ajatuksia sekä aiemmin opittuja asioita. Kouluttajia kiiteltiin asioiden esittämisestä selkeästi ja ymmärrettävästi, vaikka asiat ovatkin kovin moniulotteisia.

Tervetuloa mukaan perehtymään ja keskustelemaan!

Kommentit

Vastaa


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kirjoittaja

Kirsi Siltanen

Koulutuspäällikkö