Siirry sisältöön

Koulu on ikääntyvän yhteiskunnan tärkein instituutio, totesi Suvi-Anne Siimes Työelämäfoorumissa

Suomen sijoittuminen kansainvälisessä Pisa-tutkimuksessa on viime vuosina laskenut ja merkittävä osuus nuorista jää pelkän peruskoulun varaan. Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimeksen mukaan ikääntyvän yhteiskunnan tärkein instituutio onkin koulu: kaikki Suomessa asuvat lapset tulee saada oppimaan, ja heille tulee tarjota mahdollisuuksia jatkokouluttautumiseen. Tämä on tärkeää myös tuottavuuden kasvun kannalta.

Siimes toi näkemyksensä esiin viime viikolla järjestetyssä Työelämäfoorumi Suomi 2022 -tapahtumassa, jossa hän osallistui paneelikeskusteluun aiheesta Tuottava ja kilpailukykyinen Suomi. Paneeliin osallistuivat Siimeksen lisäksi valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Leena Mörttinen, valtiotieteen tohtori Sixten Korkman sekä Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn. Paneelikeskustelun johdantona toimi Rehnin puheenvuoro aiheesta Suomen talous ja kilpailukyky sekä työn tuottavuus.

Siimes nosti keskustelussa esiin myös esimerkiksi maahanmuuton merkityksen Suomen pärjäämiselle tulevaisuudessa. Siimeksen mukaan meidän tulisi osata paremmin kertoa siitä, miksi Suomi on hyvä maa tulla töihin; myös muissa Euroopan maissa pyritään houkuttelemaan osaavaa työvoimaa muualta, joten Suomen tulee hoitaa omaa mielikuvapuoltaan kuntoon pärjätäkseen kilpailussa.

Ensimmäinen valtakunnallinen Työelämäfoorumi Suomi 2022 -tapahtuma järjestettiin 31.8.2022. Keskustelun keskiössä olivat tärkeimmät työelämän ja työelämään vaikuttavan talouden kysymykset Suomessa ja maailmalla. Tapahtumasta on julkaistu myös tallenne, joka on katsottavissa Hyvän työn kanava: TYÖ2030-ohjelman YouTube-kanavalta.

Olli Rehnin alustuspuheenvuoro alkaa ajassa 2:19:30 ja paneelikeskustelu, jossa Siimes mukana, ajassa 2:38:20.