Siirry sisältöön

Nimitys Telassa: Mikko Mäkinen pääekonomistiksi

Kauppatieteiden tohtori Mikko Mäkinen (55) on nimitetty Työeläkevakuuttajat Telan pääekonomistiksi.

Mäkinen työskentelee tällä hetkellä Suomen Pankissa vanhempana ekonomistina rahapolitiikka- ja tutkimusosaston Nousevien talouksien tutkimuslaitoksessa. Hänen tutkimuskohteitaan ovat pankkisektori, makrotalouden lyhyen aikavälin ennustemallit ja työn taloustiede.

Aikaisemmin Mäkinen on työskennellyt myös Aalto-yliopistossa, Helsingin kauppakorkeakoulussa ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLAssa.

Mäkisen tehtäviin Telassa kuuluvat muun muassa eläkejärjestelmän talouteen ja kestävyyteen liittyvät asiat, työeläkejärjestelmän tarkastelu osana suomalaista sosiaaliturvaa sekä sidosryhmätyö. Lisäksi Mäkinen osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun ja ymmärryksen rakentamiseen koskien niin työeläkejärjestelmää kuin julkiseen talouteen ja työllisyyteen liittyviä asioita.

Pääekonomistin tehtävä sijoittuu osaksi toimitusjohtajan esikuntaa. Mäkinen aloittaa tehtävässään 1.3.2023.

– On hienoa saada joukkoomme Mikon kaltainen kokenut tutkijataustainen ekonomisti, joka on vahva ja rauhallinen yhteistyön rakentaja, toteaa Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes.

– Suomen Pankista lähteminen on vaikeaa. Olen saanut tehdä kiinnostavia ekonomistin tehtäviä ja olen viihtynyt hyvin. Mutta Telan pääekonomistin tehtävä on uusi ja mielenkiintoinen kokonaisuus, että siitä ei yksinkertaisesti voinut kieltäytyä. Odotan innolla työskentelyä Telan huippuosaajien kanssa. Samalla kiitän kollegoitani Suomen Pankissa antoisista yhteisistä vuosista ja toivotan heille mitä parhainta menestystä tulevaisuudessa, sanoo Mikko Mäkinen.

Lisätietoja: