Siirry sisältöön

Elinikäinen oppiminen perustuu lukutaitoon

Tänään käynnistyvä Operaatio Ankka -kampanja kannustaa perheitä lukemisen pariin. Lukutaitoa tarvitaan myös tulevaisuuden työelämässä ja se on perusta elinikäiselle oppimiselle.

Operaatio Ankka kampanjakuva

Olemme mukana Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n ja 12 muun organisaation kanssa tukemassa suomalaisnuorten ja -perheiden lukutaitoa ja -intoa Operaatio Ankka -kampanjassa. Kampanja kannustaa lapsia lukemaan ja korostaa lukemisen merkitystä osana perheiden arkea. Uskomme, että kaikki lähtee lukutaidosta.

Kampanja lahjoittaa kaikille 10-vuotiaille neljä numeroa oivaltavasta kielestään palkittua Aku Ankka -lehteä tammikuussa. Myöhemmin keväällä myös kaikille Suomen ruotsinkielisille 10 vuotta täyttäville lapsille lahjoitetaan kuukauden Kalle Anka -lehdet.

– Osallistumme Operaatio Ankkaan, koska lukutaito on perusta elinikäiselle oppimiselle ja edelleen keskeinen tulevaisuudenkin työelämässä tarvittava taito. Haluamme osaltamme tukea suomalaislasten hyvää äidinkielen osaamista ja kiinnostusta lukemiseen, viestintäjohtajamme Minna Sirkka kertoo.

– Aku Ankka houkutteli aikanaan minut ja pikkuveljeni lukemaan, nyt sen parissa viihtyvät omat lapseni. Meille kaikille on sen myötä tarttunut myös innostus kirjojen ja muiden lehtien lukemista kohtaan.

Kouluttautuminen kartuttaa osaamisen lisäksi eläkettä

Kun suomalaisten elinikä pitenee, tarvitaan pidempiä työuria, jotta tulevaisuuden eläkkeiden rahoitus vahvistuu. Osaamisen kehittäminen ja elinikäinen oppiminen vaikuttavat positiivisesti työssä jaksamiseen.

– Mitä parempaa osaamisemme on, sitä paremmin pärjäämme huomisen työelämässä. Kouluttautuminen ja kyky oppia uutta pitkin elämää avaavat erilaisia reittejä ja uusia polkuja työuralle. Tutkintoon johtavat opinnot itsessään myös kartuttavat työeläkettä, toteaa Minna Sirkka.

Operaatio Ankan tavoitteena on herättää laajaa keskustelua ja taata lasten lukutaito tulevaisuudessa. Kampanjan suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.

Seuraa kampanjaa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #OperaatioAnkka.