Siirry sisältöön

Tilastokuvat sijoitusvaroista, tuotoista ja pörssiomistuksista päivitetty vuoden 2018 tiedoilla

Olemme päivittäneet sivuiltamme löytyvät työeläketalouden tilastokuvat vuoden 2018 lopun tilannetta vastaaviksi.

Aikasarjat sijoitusvaroista -sivulta löytyvät kuvaajat työeläkevarojen suhteesta bruttokansantuotteeseen vuodesta 1997 alkaen sekä työeläkeyhtiöiden sijoitusten jakautumisesta vuodesta 1980 alkaen.

Aikasarjat työeläkealan suomalaisista pörssiomistuksista kuvaavat koko työeläkealan ja työeläkeyhtiöiden omistamia suomalaisia noteerattuja osakkeita vuodesta 2004 alkaen, sekä niiden osuuksia Helsingin pörssin markkina-arvosta.

Sijoituslajikohtaiset, pitkän aikavälin tuottokuvat sisältävät tarkemmalla sijoitusluokkajaolla kuvattua tietoa pitkien ajanjaksojen tuottokeskiarvoista. Tarkastelu kohdistuu neljän työeläkeyhtiön keskimääräisiin sijoitustuottoihin, joita tarkastellaan eripituisilla ajanjaksoilla (vuosi, kolme vuotta, viisi vuotta ja kymmenen vuotta).

Aikasarjat sijoitusten tuotoista -sivulta löytyvät kuvaajat yksityisalojen työeläkesijoitusten nimellisestä ja reaalisesta tuotosta sekä julkisten alojen työeläkesijoitusten nimellisestä tuotosta vuodesta 1997 alkaen.

Päivitämme mainitut tilastokuvat kerran vuodessa, maalis-huhtikuun aikana.