Siirry sisältöön

Kevään työeläkekoulukiertue päätökseen – ilmoittaudu mukaan syksyn tapahtumiin!

Alueellisten työeläkekoulujen kiertueemme on päättynyt kuluvan kevään osalta. Helmikuun lopussa käynnistynyt kiertueemme vieraili yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla ja tavoitti yhteensä vajaat 400 osallistujaa eri ammattiliitoista. Innokkaimmin koulutuksiin osallistuivat teollisuusalojen ja julkisen sektorin työntekijät ja toimihenkilöt. Työeläkekoulujen teemoina olivat tulevaisuuden eläkepolitiikka, eläkkeiden rahoitus ja riittävyys sekä eläkkeelle jäämiseen vaikuttavat valinnat.

– Työeläkejärjestelmä koskettaa kaikki palkansaajia, niin eläkemaksujen maksajan kuin aikanaan eläkkeen saajan roolissa. Siksi käymme työeläkekouluissa läpi työeläkkeiden rahoituksen logiikkaa ja rahoituksen kestävyyteen vaikuttavia tekijöitä. Sen lisäksi käsittelemme työeläkkeitä henkilökohtaisemmallakin tasolla, kuten eläkkeen karttumista, vanhuuseläkeikää ja eläkkeelle jäämiseen vaikuttavia valintoja, kertoo koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen.

Myös eläkepolitiikka ja sen tulevaisuus on työeläkekoulujen keskiössä: miten eläkeneuvotteluja Suomessa käydään, mikä on kolmikannan rooli ja mitä eri osapuolten intressit ovat suhteessa työeläkejärjestelmään.

– Saamamme palautteen mukaan kaikki aiheet on koettu tärkeiksi, ja osallistujat ovat kokeneet saavansa arvokasta tietoa omien valintojensa tueksi, Siltanen kertoo.

Syksyn kiertueen ilmoittautuminen käynnissä

Alueellisten työeläkekoulujen kiertue jatkuu tulevana syksynä, jolloin vierailemme jälleen kahdeksalla paikkakunnalla. Syksyn koulutusten teemat ovat samat kuin keväänkin koulutuksissa. Myös kohderyhmä on sama, eli maakunnissa toimivat ammattiliittojen luottamushenkilöt, toimihenkilöt ja hallinnon jäsenet sekä muut aktiivit.

– Työeläkekouluihin ovat tervetulleita kaikki ammattiliittojen jäsenet, jotka ovat kiinnostuneita työeläkejärjestelmästä, sen toiminnasta ja oman eläketurvan muodostumisesta. Syksyn tilaisuuksissa on vielä hyvin tilaa, Siltanen vinkkaa.

Syksyn tilaisuuspäivät ja paikkakunnat ovat:

  • Jyväskylä 4.9.2019
  • Seinäjoki 11.9.2019
  • Lappeenranta 18.9.2019
  • Tampere 25.9.2019
  • Oulu 2.10.2019
  • Rovaniemi 9.10.2019
  • Lahti 16.10.2019
  • Turku 23.10.2019

Ilmoittautuminen tilaisuuksiin tapahtuu kootusti Alueelliset työeläkekoulut 2019 -ilmoittautumislomakkeella.

Tarkemmat tiedot tilaisuuksien kellonajoista, tapahtumapaikasta ja ohjelmasta löytyvät Työeläkekoulu-sivultamme.

Mukana työeläkekouluja järjestämässä ovat palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK sekä Eläketurvakeskus.