Siirry sisältöön

Eurooppa-foorumissa etsitään vakauden rakennuspalikoita eurolle ja ihmisille

Euroopassa eletään epävarmuuden aikaa. Tutkimusten mukaan EU-kansalaiset kokevat paljon epävarmuutta liittyen muun muassa työllisyyteen ja maahanmuuttoon. Asialle tulisi tehdä jotain, mutta mitä? Miten voisimme luoda vakautta niin ihmisille kuin eurovaluutallekin? Näitä teemoja käsittelemme elokuun lopulla Turun Eurooppa-foorumissa järjestämässämme seminaarissa yhdessä Eurooppanuorten kanssa.

Seminaarissa keskustellaan integraation ja yhteistyön keinoista EU:n seuraavan viisivuotiskauden aikana. Keinoja pohditaan sekä talous- ja rahaliiton että sosiaalisen ulottuvuuden teemojen kautta. Seminaarin avauspuheenvuoron pitää senior fellow Nicolas Véron eurooppalaisesta ajatushautomo Bruegelista. Hän tulee pohtimaan niitä keinoja, joilla rahaliitto voitaisiin tehdä vakaaksi ja valmiiksi kohtaamaan mahdollisen seuraavan kriisin. Véronin puheenvuoroa kommentoi Varman pääekonomisti Katja Bjerstedt.

Keskustelemme seminaarissa myös nuorten liikkuvuudesta Euroopassa, josta debatoivat Eurooppanuorten puheenjohtaja Iiris Asunmaa ja Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela. Lisäksi pohdimme, miten tehdä Suomesta houkutteleva paikka työnteolle. Tästä keskustelevat kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen Akavasta ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Ozan Yanar.

Seminaarin päätössanat lausuu toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes ja juontamisesta vastaa toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.

Seminaarimme Epävarmuuden aika Euroopassa – Millä rakennetaan vakautta eurolle ja ihmisille järjestetään perjantaina 30.8.2019 klo 10.30-11.45 osana Turun Eurooppa-foorumin talouspäivää Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa.

Toista kertaa järjestettävä Turun Eurooppa-foorumi on poliittisen sesongin avaus, jossa pohditaan Suomen roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Tapahtuman erityisenä tavoitteena on kansalaiskeskustelun lisääminen Euroopan unionin nykytilanteesta ja tulevaisuudesta.