Siirry sisältöön

Sijoitusjakauma ja tuotot maaliskuun 2019 lopussa – työeläkevakuuttajien osavuositiedot julkaistu

Kuusi suurinta työeläkevakuuttajaa ovat julkaisseet sijoitusjakauma- ja tuottotietonsa vuoden 2019 ensimmäiseltä neljännekseltä eli maaliskuun lopulta. Alkuvuosi oli sijoitusmarkkinoilla poikkeuksellisen vahva. Osakemarkkinat lähtivät viime vuoden lopulla tapahtuneen laskun jälkeen voimakkaaseen nousuun ja antoivat nyt hyviä tuottoprosentteja.

– Työeläkevakuuttajien nimelliset tuottoprosentit vaihtelivat alkuvuodelta 3,8 ja 6,6 prosentin välillä. Joillain toimijoilla tuotot olivat jopa yksiä historian parhaista, kertoo analyytikkomme Kimmo Koivurinne.

Noteerattujen osakesijoitusten lisäksi hyviä tuottoja muodostui erityisesti korkosijoituksista ja hedge-rahastoista. Noteeratuissa osakkeissa tuotot vaihtelivat 9,3 ja 12,7 prosentin välillä. Korkosijoituksissa vaihteluväli oli pienempi: 1,9 prosentista 2,5 prosenttiin. Hedge-rahastot puolestaan tuottivat pienimillään 1,9 prosenttia ja enimmillään 2,9 prosenttia.

Vaikka alkuvuosi oli sijoitusmielessä vahva, arvioidaan maailmantalouden kasvun silti hidastuvan kuluvana vuonna.

– Tulevaisuus näyttäytyy epävarmana, kun esimerkiksi kauppakiistojen ja Brexitin lopputulemat ovat vielä hämärän peitossa, Koivurinne toteaa.

Sijoitusjakauma- ja tuottotiedot, duraatiot sekä avoin valuuttapositio kootusti sivuillamme

Olemme julkaisseet sivuillamme neljän työeläkeyhtiön (Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas) sekä kahden julkisalojen työeläkesijoittajan (Keva ja Valtion Eläkerahasto) sijoitusjakauma- ja tuottotiedot niin sanotuissa tuotto-riskitaulukoissa. Taulukot löytyvät Sijoitusjakauman ja tuottojen osavuositiedot -sivultamme.

Samalta sivulta löytyvät myös työeläkevakuuttajien joukkovelkakirjalainojen duraatiot, jotka kuvaavat joukkovelkakirjalainasijoitusten herkkyyttä korkotason muutoksille.

Lisäksi sivulta löytyy tieto avoimesta valuuttapositiosta, joka kuvaa sijoitussalkkujen mahdollisia riskejä, erityisesti valuuttariskin osalta.

Työeläkevakuuttajien tulostiedoista kertovat tiedotteet löytyvät kootusti Suurimpien jäsenten osavuosiraportit -sivultamme.

Julkaisemme seuraavan sijoitusanalyysimme ensimmäisestä vuosineljänneksestä toukokuun lopulla.