Siirry sisältöön

Omenajuhlissa katsottiin tulevaisuuteen

Vietimme perinteisiä Omenajuhlia tänä vuonna vasta avatussa Innovaatiotalo Epicenterissä. Juhlien teemana olivat digitaalisuus ja tulevaisuuden visiointi.

Omenajuhlat 2019

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes avasi juhlat toteamalla, että eläkealalla on paljon tulevaisuuden kehitystarpeita ja myös haasteita tänä syksynä.

– Omenajuhlissa katsomme aina tulevaisuuteen ja otamme loikan eri sidosryhmiin. Tällä kertaa kuulemme Lauri Reuterin ajatuksia, jonka intohimo on tiede, totesi Siimes esitellessään illan vieraan.

Biotekniikan tohtori ja tulevaisuusajattelija Reuter on mukana rakentamassa pääomarahastoa, joka aikoo sijoittaa varoja huomisen ruokajärjestelmiä rakentaviin teknologiayhtiöihin.

– Tulevaisuus voi nyt näyttää mahdottomalta, mutta pian se onkin mahdollista. Ratkaisut voivat näyttää jopa itsestäänselviltä. Meillä on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteen ja mihin suuntaan menemme, sanoi Reuter.

Reuterin mukaan digitalisaation vauhti vain kiihtyy kiihtymistään. – Digitaalinen teknologia auttaa meitä muun muassa havainnoimaan ympäristöä ja keräämään tietoa.

Hänen mukaansa esimerkiksi tekoäly voi tehdä yksinkertaisia päätöksiä ihmisen puolesta perustuen aiempiin tietoihin. Tällöin ihmisellä jää aikaa monimutkaisemmille asioille.

Pääset kurkistamaan Omenajuhlien tunnelmaan sekä yllä olevasta kuvakollaasista, että Instagram-tililtämme. Tililtä löytyy jo nyt kuvia Omenajuhlista hashtagillä #omenajuhlat, ja lisää kuvia on tulossa.