Siirry sisältöön

Nuoret oppivat vaikuttamistaitoja Takeoffissa

Olimme mukana kolmatta kertaa työpajalla nuorten bisnestapahtuma Takeoffissa. Työpajaamme osallistui päivän aikana lähes 400 toisen asteen opiskelijaa Suomesta, Ruotsista ja Virosta. Työpajamme aiheena olivat vaikuttamistaidot, joilla voi muuttaa maailmaa.

Tapahtuma järjestettiin Slushin yhteydessä Talous ja nuoret TAT:in toimesta.

Tänä vuonna Takeoffin työpajojen aiheena oli tulevaisuuden työelämä.

– Valitsimme työpajamme teemaksi vaikuttamisen, sillä siinä korostuvat tulevaisuuden työelämässä tarvittavat taidot: luova ongelmanratkaisu sekä vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot. Niiden avulla pystyy kehittämään ja viemään eteenpäin erilaisia asioita niin työelämässä kuin yhteiskunnassakin, toteaa viestinnän suunnittelijamme Jenni Heino.

Nuoret osallistuivat työpajoihin noin seitsemän hengen tiimeissä. Työpajassamme nuoret valitsivat itse haasteen, jonka halusivat ratkaista.

– Nuoret lähtivät innokkaasti ratkaisemaan haastetta, ja heidän ratkaisuvaihtoehtonsa olivat kekseliäitä. Suuri muutos voi alkaa hyvinkin pienistä asioista, ja jokainen meistä voi olla muutoksen aloittaja, kertoo viestinnän suunnittelijamme Leena Vuorenmaa.

Suurin osa nuorten keksimistä haasteista koski heidän jokapäiväistä elämäänsä kuten opiskelua, harrastuksia ja muuta vapaa-ajan viettoa. Mukana oli myös ympäristöön, ilmastonmuutokseen ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon liittyviä teemoja.

Voittajatiimi ideoi, miten nuorille saataisiin töitä valtion vetämän ohjelman kautta. Voitokas suunnitelma oli perinpohjainen ja kunnianhimoinen, ja se suunnattiin myös politiikan huipulle asti tärkeimpiin päätöksentekijöihin.

Olemme mukana nuorille suunnatussa Takeoffissa, koska haluamme edistää nuorten taloustaitoja ja ymmärrystä työn merkityksestä muun muassa työeläkkeen kertymisessä.