Siirry sisältöön

Sijoitusjakauma ja tuotot kesäkuun 2020 lopussa – työeläkevakuuttajien osavuositiedot julkaistu

Kuusi suurinta työeläkesijoittajaa ovat julkaisseet sijoitustoimintansa tulostiedot vuoden toisen neljänneksen eli kesäkuun lopun tilanteesta. Alkuvuodesta käynnistyneen koronavirusepidemian vaikutukset näkyvät yhä tuloksissa, ja kokonaisuutena nettotuotot vuoden ensimmäiseltä puoliskolta vaihtelivat -2,0 ja -5,7 prosentin välillä.

Useissa sijoituslajeissa nähtiin sekä positiivisia että negatiivisia tuottolukuja. Kiinteistösijoituksissa tuotot vaihtelivat 2,6 ja -7,0 prosentin välillä. Muut sijoitukset tuottivat parhaimmillaan 10,6 prosenttia, ja heikoimmillaan -8,9 prosenttia. Myös korkosijoituksissa vaihtelua oli nollan molemmin puolin, 1,2 prosentista -2,9 prosenttiin.

Osakesijoitukset puolestaan jäivät tappiollisiksi kaikilla toimijoilla. Tuotot vaihtelivat -4,2 ja -9,7 prosentin välillä.

Sijoitusjakauma- ja tuottotiedot, duraatiot sekä avoin valuuttapositio kootusti sivuillamme

Olemme julkaisseet sivuillamme neljän työeläkeyhtiön (Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas) sekä kahden julkisalojen työeläkesijoittajan (Keva ja Valtion Eläkerahasto) sijoitusjakauma- ja tuottotiedot niin sanotuissa tuotto-riskitaulukoissa. Taulukot löytyvät Sijoitusjakauman ja tuottojen osavuositiedot -sivultamme.

Samalta sivulta löytyvät myös työeläkevakuuttajien joukkovelkakirjalainojen duraatiot, jotka kuvaavat joukkovelkakirjalainasijoitusten herkkyyttä korkotason muutoksille. Lisäksi sivulta löytyy tieto avoimesta valuuttapositiosta, joka kuvaa sijoitussalkkujen mahdollisia riskejä, erityisesti valuuttariskin osalta.

Julkaisemme seuraavan sijoitusanalyysimme kesäkuun 2020 lopun tilanteesta syyskuun alussa.