Siirry sisältöön

Yksityisalojen työeläkevakuuttajien vakavaraisuus vahvistui elokuussa

Työeläkeyhtiöiden, eläkesäätiöiden ja -kassojen sekä Merimieseläkekassan keskimääräinen vakavaraisuusaste eli eläkevarojen suhde vastuuvelkaan oli elokuun 2020 lopussa 125 prosenttia. Tämä käy ilmi Finanssivalvonnan eilen julkaisemasta valvottavatiedotteesta. Vakavaraisuusaste oli heinäkuun lopussa 124 prosenttia, eli se vahvistui kuukauden aikana prosenttiyksikön verran.

Myös vakavaraisuusasema vahvistui elokuun aikana ollen nyt 1,8 (heinäkuun lopussa 1,7). Vakavaraisuusasema kuvaa keskimääräistä vakavaraisuuspääoman suhdetta sijoitusten riskillisyyden perusteella määräytyvään vakavaraisuusrajaan.

Finanssivalvonta on kuluneen kevään ja kesän aikana seurannut vakavaraisuutta kuukausittain, kun seuranta normaalioloissa on tapahtunut kolmen kuukauden sykleissä. Tiivistetty seuranta jatkuu ainakin vuoden loppuun saakka.

Vakavaraisuussääntely koskee vain yksityisalojen työeläkevakuuttajia eli työeläkeyhtiöitä, eläkekassoja ja -säätiöitä sekä Merimieseläkekassaa.