Siirry sisältöön

Lääkäreiden webinaarissa 17.3. käsitellään työkyvyn tukemisen keinoja

Järjestämme yhdessä Kelan kanssa lääkäreille 17. maaliskuuta verkkokoulutuksen aiheesta Yhteistyöllä työhön paluuta tukemaan. Webinaarissa käsitellään onnistuneiden tapausesimerkkien avulla lääkärin roolia mielenterveyspotilaiden työkyvyn seurannassa ja tukemisessa.

Aamupäivän mittaisessa koulutuksessa lääkärit kuulevat keinoista ja poluista, joilla ihminen voi jatkaa työssä tai palata takaisin työhön mielenterveysongelman hoito- ja kuntoutusprosessin aikana. Webinaari rajautuu mielenterveysongelmiin, sillä mielenterveyssyistä sairauspäivärahaa saavien ja työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyvien määrät ovat viime vuosina olleet kasvussa.

Tilaisuudessa on puhujina Kelan ja työeläkevakuuttajien ylilääkäreitä, asiantuntijalääkäreitä sekä kokemusasiantuntija. He kertovat esimerkiksi osasairauspäivärahan, työterveyshuollon järjestämän työkokeilun sekä Kelan ja työeläkevakuuttajien järjestämän varsinaisen ammatillisen kuntoutuksen tarjoamista mahdollisuuksista ja käsittelevät hoito- ja kuntoutusprosessien kehittämistä onnistuneiden tapausesimerkkien avulla.

Tilaisuus on suunnattu lääkäreille. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Kelan sivuilla.

Kelan ja Telan webinaari lääkäreille mainoskuva.

Webinaarin ohjelma

8.30 Mielenterveysperusteisen työkyvyttömyyden kasvu, Janne Leinonen, johtava ylilääkäri, Kela

8.45 Tapausesimerkki 1: Yleislääkärin, työterveyslääkärin ja Kelan näkökulma, Johanna Repo, vastaava asiantuntijalääkäri, Kela ja Tuula Metsä, ylilääkäri, HUS

9.35 Tapausesimerkki 2: Työterveyslääkärin, erikoissairaanhoidon ja työeläkelaitoksen näkökulma, Veera Pohjolainen, asiantuntijalääkäri, Ilmarinen

Keskustelu ja lyhyt tauko

10.05 Kelan ammatillinen kuntoutus työikäisille mielenterveyshäiriöitä sairastaville, Jan Löfstedt, vastaava asiantuntijalääkäri, Kela

10.25 Kokemuksia kuntoutumisesta, Päivi Rissanen, VTT, Mielenterveyden keskusliitto (Recovery toimintaorientaatio mielenterveyspalveluissa -hanke) ja Tuula Metsä, ylilääkäri, HUS

10.45 Esimerkkinä OTE-, TYÖKE- ja TYÖOTE-hankkeet Keski-Suomessa – mitä tehty ja suunniteltu tules-puolella ja psykiatriassa? Visa Kervinen, asiantuntijalääkäri, TYÖOTE-hanke, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

11.05–11.30 Keskustelu ja päätössanat, Liisamari Krüger, ylilääkäri, Elo ja Marjo Parkkila-Harju, ylilääkäri, Kela

Puheenjohtajana toimii Marjo Parkkila-Harju.