Siirry sisältöön

Sijoitusjakauma ja tuotot kesäkuun 2021 lopussa – työeläkevakuuttajien osavuositiedot julkaistu

Kuusi suurinta työeläkesijoittajaa ovat julkaisseet sijoitustoimintansa tulostiedot vuoden toisen neljänneksen eli kesäkuun lopun tilanteesta. Vahva kehitys osakemarkkinoilla jatkui, mikä näkyi työeläkevakuuttajien saamissa tuotoissa. Nettotuotot olivat vahvasti positiiviset vaihdellen +7,3 ja +10,4 prosentin välillä.

Olemme koonneet sivuillemme neljän työeläkeyhtiön (Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas) sekä kahden julkisalojen työeläkesijoittajan (Keva ja Valtion Eläkerahasto) sijoitusjakauma- ja tuottotiedot taulukoihin, jotka löytyvät Sijoitusjakauman ja tuottojen osavuositiedot -sivultamme.

Samalta sivulta löytyvät myös työeläkevakuuttajien joukkovelkakirjalainojen duraatiot, jotka kuvaavat joukkovelkakirjalainasijoitusten herkkyyttä korkotason muutoksille.

Lisäksi sivulta löytyy tieto avoimesta valuuttapositiosta, joka kuvaa sijoitussalkkujen mahdollisia riskejä, erityisesti valuuttariskin osalta.

Julkaisemme oman sijoitusanalyysimme kesäkuun 2021 lopun tilanteesta syyskuun alussa.