Siirry sisältöön

Työeläkevakuuttajien sijoitusjakauma ja tuotot syyskuun 2021 lopussa

Kuusi suurinta työeläkesijoittajaa ovat tällä viikolla julkaisseet sijoitustoimintansa tulostiedot vuoden kolmannen neljänneksen eli syyskuun lopun tilanteesta. Sijoitusten tuloskehitys jatkui vahvana, ja työeläkevakuuttajien nettotuotot vaihtelivat + 8,3 ja +13,5 prosentin välillä.

Olemme koonneet sivuillemme neljän työeläkeyhtiön (Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas) sekä kahden julkisalojen työeläkesijoittajan (Keva ja Valtion Eläkerahasto) sijoitusjakauma- ja tuottotiedot taulukoihin, jotka löytyvät Sijoitusjakauman ja tuottojen osavuositiedot -sivultamme.

Samalta sivulta löytyvät kootusti myös linkit työeläkevakuuttajien julkaisemiin osavuosiraportteihin.

Duraatiot ja avoimen valuuttaposition luvut löytyvät tilastotietokannasta

Työeläkevakuuttajien joukkovelkakirjalainojen duraatiot sekä tiedot avoimesta valuuttapositiosta löytyvät uudesta tilastotietokannastamme. Duraatiotietoja pääsee tarkastelemaan taulukosta nro 4 (Joukkovelkakirjalainojen duraatiot) ja avoimen valuuttaposition lukuja taulukosta nro 5 (Avoimet valuuttapositiot).


Tilastotietokannasta löytyy myös osavuositietojen sekä duraatioiden ja avoimen valuuttaposition lukujen arkistot. Tilastotietokannan käyttöön liittyvät ohjeet on koottu oheiseen käyttöohjeeseen:

Julkaisemme oman sijoitusanalyysimme syyskuun 2021 lopun tilanteesta marraskuun aikana.